Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Για ποια αύξηση κατώτατου μισθού πανηγυρίζει η κυβέρνηση; -Οι πολίτες «πήραν μείωση»

Η αγοραστική δύναμη του Έλληνα μειώθηκε κατά 18%!

H κυβέρνηση πανηγυρίζει για την αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά στην πραγματικότητα το μόνο που κάνει είναι να παίζει με τους αριθμούς και να στηρίζεται στο γεγονός ότι επειδή η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν τα πάει καλά με τα μαθηματικά να μην καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει.

Τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων εν μέσω του κύματος ανατιμήσεων που πλήττει την «τσέπη» του εργατικού δυναμικού της χώρας, αποτυπώνει η Ετήσια Έκθεση του 2022 για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση, που παρουσίασε το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Παρά την αύξηση του κατώτατου μισθού που έφτασε το 9,7% το 2022, τον Απρίλιο η απώλεια της αγοραστικής δύναμης έφτασε το 18% για τους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης και εκτοξεύτηκε στο 28% για όσους εργάζονται με όρους μερικής απασχόλησης.

Είναι σαν την θρυλική ταινία του Χρόνη Εξαρχάκου που τον ρωτάνε «Πήρες αύξηση; Όχι πήρα μείωση». Τότε γελάγαμε αλλά τελικά το ίδιο συμβαίνει τώρα σε όλους.

Από την έκθεση της ΓΣΕΕ προκύπτει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επενδύσεων στη χώρα και ακόμη πιο σοβαρός κίνδυνος στασιμοπληθωρισμού.

Συνεπώς το εισόδημα του Έλληνα πολίτη ουδόλως αυξήθηκε τουναντίον έγινε το αντίθετο.
το είδαμε pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου