Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

MasterChef: Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη έγινε η πρώτη Ελληνίδα MasterChef

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη είναι η φετινή νικήτρια του MasterChef και η πρώτη γυναίκα που αποσπά τον συγκεκριμένο τίτλο στο ριάλιτι μαγειρικής.

Με κάθε επισημότητα ολοκληρώθηκε ο πέμπτος κύκλος του επιτυχημένου ριάλιτι μαγειρικής, MasterChef, με την Μαργαρίτα Νικολαΐδη να είναι η μεγάλη νικήτρια που εξασφάλισε το έπαθλο και το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Μετά από μία σειρά τεσσάρων απαιτητικών εξωτερικών δοκιμασιών μαγειρικής, οι δύο φιναλίστ, Διονύσης και Μαργαρίτα επέστρεψαν στο πλατό του MasterChef για την τελευταία και πιο δύσκολη δοκιμασία που θα έκρινε τον νικητή.

Μείζονος σημασίας ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής βαθμολογίας έπαιξε η πιστή αντιγραφή του πιάτου του βραβευμένου με αστεριού Michelin, σεφ Jason Atherton, που υπήρξε χρόνια στο πλάι του Γκόρντον Ράμσεϊ στο εστιατόριο «Maze» στο Λονδίνο.

Στο χθεσινό επεισόδιο βρέθηκαν στο τηλεοπτικό πλατό όλοι οι παίκτες του φετινού διαγωνισμού, λίγοι συγγενείς των φιναλίστ, οι τρεις κριτές και φυσικά ο Διονύσης και η Μαργαρίτα, οι οποίοι περίμεναν να μάθουν σε ζωντανή μετάδοση τα αποτελέσματα.

Στη βαθμολογία για την πρώτη δοκιμασία, η Μαργαρίτα συγκέντρωσε 8 βαθμούς και ο Διονύσης 7 βαθμούς. Την ίδια ακριβώς βαθμολογία είχαν και στη δεύτερη δοκιμασία, ανοίγοντας την ψαλίδα στους δύο βαθμούς (16-14). Στην τρίτη δοκιμασία που διεξήχθη στη Χαλκιδική με τον chef Μπερσέλιους, η Μαργαρίτα έλαβε 7 βαθμούς και ο Διονύσης 8 (23-22).

Στη βαθμολογία της τέταρτης δοκιμασίας που έγινε στην κουζίνα του MasterChef, με μενού που δημιούργησαν οι ίδιοι οι παίκτες, η Μαργαρίτα συγκέντρωσε 7 βαθμούς ανεβαίνοντας στους 30 πόντους και ο Διονύσης έλαβε από τους τρεις κριτές επίσης 7 βαθμούς, σκαρφαλώνοντας στους 29 βαθμούς. 

Ο Jason Atherton ήταν εκείνος που έστειλε την Μαργαρίτα στην κορυφή, βαθμολογώντας την με 8 στα 10, ανεβάζοντας την στους 38 βαθμούς.  Ο Διονύσης χρειαζόταν το απόλυτο 10 για να περάσει μπροστά με 39 βαθμούς, κάτι που όμως δεν συνέβη και με 8 βαθμούς από τον σεφ Atherton ανέβηκε στους 37 και έμεινε στην δεύτερη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου