Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

EURO 2021: Με όνομα «Μακεδονία» θα αγωνιστούν τα Σκόπια!

Αδιανόητη πρόκληση από τους Σκοπιανούς οι οποίοι μάλλον «ξέχασαν» τον προσδιορισμό «Βόρεια» και θα αγωνιστούν στο EURO 2021 ως «Macedonia»! 

Ένα αποτέλεσμα της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ως κυβέρνηση και την αποδέχθηκε συνυπογράφοντάς την, εν συνεχεία, η ΝΔ.

Συγκεκριμένα το έμβλημα της Εθνικής των Σκοπίων αναφέρει ως «FFM«, δηλαδή «Football Federation Macedonia».

Ο προσδιορισμός «Βόρεια Μακεδονία» απουσιάζει από το σήμα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης ενημερώθηκε σχετικά από τα... ερτζιανά.

Συγκεκριμένα, με δήλωσή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 και στον Κυριάκο Θωμαΐδη ο Ζαγοράκης είπε: «Πηγαίνω αμέσως στην UEFA. Πρόκειται για αδιανόητη πρόκληση. Η ΕΠΟ θα παρέμβει δυναμικά».

Έτσι πριν από λίγη ώρα η ΕΠΟ ανακοίνωσε πως ενημέρωση την FIFA και την UEFA σχετικά με την πρόκληση των Σκοπιανών.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή ανάρτηση του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας Μουάμεντ Σεϊντίνι σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επισημαίνει τα εξής:

Είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα που έχουν διευθετηθεί από διεθνείς συμβάσεις, με ευκαιρία την έναρξη του EURO 2020 και τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη διοργάνωση.

Η ΔΟΕ και όλες οι διεθνείς αθλητικές συνομοσπονδίες, μηδέ των ποδοσφαιρικών εξαιρουμένων, έχουν αναγνωρίσει ως μέλος τους την Βόρεια Μακεδονία και οποιοσδήποτε άλλος αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός της είναι εκτός των παγκοσμίως ισχυόντων κανονιστικών πλαισίων και κατ' επέκταση εκτός πραγματικότητας.

Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΠΟ απέστειλε και σχετική επιστολή προς την UEFA».
το είδαμε pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου