Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Συναγερμός για την μετάλλαξη του κορονοϊού: Εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα στην Ελλάδα

Οι ταξιδιώτες από τη Μεγάλη Βρετανία θα παραμείνουν σε καραντίνα

Τέσσερα κρουσματα θετικά στην covid-19 με το μεταλλαγμένο στέλεχος που ανιχνεύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και φέρεται να σχετίζεται με αυξημένη μεταδοτικότητα εντοπίστηκαν στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ταξιδιώτες από την Βρετανία και το μεταλλαγμένο στέλεχος βρέθηκε σε 4 από 6 θετικά κρούσματα ταξιδιωτών από την Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1, πρόκειται για τέσσερα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε έλεγχο του Ιδρύματος Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και το γεγονός αυτό φαίνεται πως συνετέλεσε στην απόφαση για ακόμη πιο αυστηρό lockdown που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την επόμενη εβδομάδα.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας και υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ. Μετά από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είναι θετικοί στο μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού που εκτός από τη Μεγάλη Βρετανία, έχει εντοπιστεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Oι ταξιδιώτες θα παραμείνουν σε καραντίνα, όπως προβλέπεται, και θα υποβληθούν εκ νέου σε τεστ κορωνοϊού σε 10 ημέρες, ενώ βρίσκονται σε επιδημιολογική επιτήρηση και οι επιβάτες των πτήσεων με τις οποίες ταξίδεψαν στη χώρα μας.

Να σημειωθεί ότι το νέο, μεταλλαγμένο, στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία, εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 70% πιο μεταδοτικό.
το είδαμε news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου