Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Μητσοτάκης για την Τουρκία: “Διακυβεύεται η αξιοπιστία της ΕΕ”

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε μήνυμα προς την ΕΕ σχετικά με τις κυρώσεις στην Τουρκία. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τις αποφάσεις που θα ληφθούν για τις προκλήσεις της Άγκυρας.

Κατά την άφιξή του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης και στάθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και στην Τουρκία. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως οι συμφωνίες θα πρέπει να τηρούνται αναφέροντας χαρακτηριστικά «pacta sunt servanda».

Αναλυτικά η δήλωσή του πρωθυπουργού: «Στην εξαιρετικά πλούσια ημερήσια διάταξη της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής ξεχωρίζω δύο θέματα τα οποία έχουν ιδιαίτερη σημασία: Tο πρώτο αφορά την εκκρεμότητα του veto που έχει θέσει η Ουγγαρία και η Πολωνία όσον αφορά την έγκριση του προϋπολογισμού και του Ταμείου Ανάκαμψης. Εκτιμώ ότι η πρόταση, η συμβιβαστική, η οποία έχει επιτευχθεί κινείται στη σωστή κατεύθυνση και ότι αυτό το ζήτημα, η εκκρεμότητα, θα λήξει σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου