Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Ερντογάν απειλεί να μας “πετάξει στη θάλασσα” κι εμείς κάνουμε “μασάζ” στον κόσμο για διάλογο

«Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν απο αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».

Αυτή είναι η τελευταία δήλωση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, κατά της Ελλάδας. Δεν υπάρχει ούτε ψήγμα υποψίας ότι ο κ.Ερντογάν “δουλεύει” την αναδίπλωση του με στόχο την αποκλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά, όπως υποστηρίζουν κάποιοι -και στην Αθήνα- μετά από το τηλεφώνημα που είχε με τον Τραμπ. Η τουρκική θέση δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο: “Ελάτε να συζητήσουμε με τους όρους που εμείς θέλουμε, διαφορετικά θα αυξήσουμε κι άλλο την στρατιωτική πίεση και οι σύμμαχοι μας θα σας παρουσιάσουν και ως αδιάλλακτους”.

Έναντι αυτής της στρατηγικής σήμερα στην Αθήνα κυκλοφορεί δημοσκόπηση που υποστηρίζει ότι το 70% των Ελλήνων είναι υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία ,τώρα…Ώρα είναι να μας πουν ότι πρόκειται…για ψυχολογική επιχείρηση!

Περισσότερο για “μασάζ” στην ελληνική κοινή γνώμη για όσα έρχονται μοιάζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου