Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

ΚΙΝΑΛ: Ούτε επικοινωνιακή διαχείριση, ούτε στείρα αντιπολίτευση στα εθνικά θέματα

«Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για επικοινωνιακή διαχείριση ούτε για στείρα αντιπολίτευση», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ αναφορικά με τη συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Η σταθερή θέση μας είναι ότι τα ελληνικά νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, με βάση και το διεθνές δίκαιο. Η επιδίωξη τα τελευταία 15 χρόνια της χώρας μας ήταν η πλήρης οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο. Η μερική συμφωνία, ενώ διεμβολίζει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, μπορεί να περιπλέκει τα θέματα οριοθέτησης στις ζώνες που επιλέχθηκαν να παραμείνουν εκτός της ελληνο-αιγυπτιακής συμφωνίας».

«Όσο ο κ. Μητσοτάκης δεν επιδιώκει τη συνεννόηση για διαμόρφωση εθνικής γραμμής και αρνείται το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη των επιλογών του», υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής, ενώ διαμηνύει κλείνοντας: «Σε κάθε περίπτωση τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για επικοινωνιακή διαχείριση ούτε για στείρα αντιπολίτευση και επιφυλασσόμαστε για την αξιολόγηση μετά από πλήρη ενημέρωση μας σε σχέση με τους όρους της συμφωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου