Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

TurkStream: H Βουλγαρία δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει την επέκταση του αγωγού έως το '21

Η βουλγαρικές Αρχές διαβεβαίωσαν τη Ρωσία ότι ο αγωγός Balkan Stream που αποτελεί επέκταση του Ρωσο-τουρκικού αγωγού TurkStream, θα ολοκληρωθεί όπως συμφωνήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 2021, δήλωσε ο επικεφαλής του 4ου Ευρωπαϊκού τμήματος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Yuri Pilipson.

«Η κατασκευή της επέκτασης του αγωγού TurkStream στην επικράτεια της Βουλγαρίας συνεχίζεται όπως έχει προγραμματιστεί και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την 1η Ιανουαρίου του 2021. Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ έχει την πρόοδο του έργου υπό τον προσωπικό του έλεγχο επιθεωρώντας τακτικά τα εργοτάξια», δήλωσε ο Yuri Pilipson.

Παράλληλα, οι προετοιμασίες για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στην πόλη Belene κοντά στον Δούναβη συνεχίζονται επίσης παρά την πανδημία του κορονοϊού, πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Τον Ιανουάριο, η υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Temenuzhka Petkova είχε δηλώσει ότι η χώρα έχει την πρόθεση να αντικαταστήσει τους μισούς όγκους φυσικού αερίου που εισήχθησαν από τη Ρωσία με αέριο από το Αζερμπαϊτζάν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Pilipson, η Βουλγαρία δεν μπορεί να εγκαταλείψει τις ρωσικές εισαγωγές φυσικού αερίου χωρίς νομικές και οικονομικές συνέπειες, καθώς η μακροχρόνια σύμβαση μεταξύ της Gazprom Export και της Bulgargaz ισχύει έως το 2025.

Ο αγωγός 474 χιλιομέτρων της Βουλγαρίας θα μεταφέρει ρωσικό αέριο μέσω Τουρκίας στη Σερβία και την Ουγγαρία. Οι μεταφορές από τη Ρωσία προς την Τουρκία έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Ιανουάριο.
το είδαμε defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου