Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ προτείνει πακέτο κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για την Αγία Σοφία…

Η Τουρκία απασφάλισε, κι η Ελλάδα…. τηλεφώνησε σε διεθνές επίπεδο!

Σε μία ακόμα κίνηση του Σουλτάνου που ξέφυγε από το επίπεδο της πρόκλησης ή της δήλωσης, αλλά πέρασε στην πράξη, η Ελληνική Κυβέρνηση φαντάζει ανίκανη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Είναι τραγική ειρωνία ότι την ημέρα που ο Ερντογάν κήρυξε τζαμί την Αγία Σοφία, οι Έλληνες Ευρωβουλευτές- πλην του Ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Εμμανουήλ Φράγκου Φραγκούλη, ψήφιζαν υπέρ της χρηματοδότησης από την ΕΕ της Τουρκίας με 500 εκατομμύρια ευρώ!

Η απάντηση της χώρας στην απόφαση του Ερντογάν να κάνει τζαμί την Αγιά Σοφιά θα έπρεπε να είμαι άμεση, δυναμική, αμείλικτη. Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να σταθεί στο ύψος της ιστορίας της χώρας, να επιδείξει το εθνικό ανάστημα των Ελλήνων που με πολύ αίμα και πόνο κατέκτησαν οι πρόγονοί μας και να χτυπήσει την Τουρκία εκεί που πονά.

Αφού η Κυβέρνηση αδυνατεί να λάβει τη σωστή απόφαση, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ αναλαμβάνει- για ακόμη μια φορά- την πρωτοβουλία να προτείνει στην Νέα Δημοκρατία τα σωστά αντίμετρα που πρέπει να λάβει η χώρα μας κατά της Τουρκίας. Πάγια θέση της Ελληνικής Λύσης συνιστά η σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για τον καθορισμό κόκκινων γραμμών στην προκλητικότητα της Τουρκίας και τον προσδιορισμό αντιμέτρων προς τη γείτονα χώρα. Δεν ανεχόμαστε καμία παραβίαση ελληνικής γης, θάλασσας και αέρα! Κάθε μέσο που επιχειρεί να παραβιάσει την εθνική μας κυριαρχία, θα καταστρέφεται!

Κι επειδή όποιος θέλει ειρήνη, πρέπει να προετοιμάζεται για πόλεμο, επιβάλλεται η κατασκευή τσιμεντένιου τείχους στον Έβρο, ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενη επιθετική κίνηση της Τουρκίας.

Η Ελληνική Λύση φωνάζει για δημιουργία ενιαίου αμυντικού δόγματος με την αδελφή μας Κύπρο, αλλά και κήρυξη ΑΟΖ, έστω και μονομερώς. Η Ελλάδα οφείλει να αναζητήσει νέες συμμαχίες, ικανές να την στηρίξουν σε οιοδήποτε προκλητικό, επιθετικό, μιλιταριστικό εγχείρημα της Τουρκίας με δυνατές χώρες όπως η Ρωσία, η Γαλλία, τα Η.Α.Ε. και η Σαουδική Αραβία και τη Συρία του Άσαντ. Η σύναψη αμυντικών συμφωνιών με αυτές τις χώρες θα αποτελέσει ένα δυνατό χαρτί στα χέρια της Ελλάδας . Η Ελληνική Λύση έχει προτείνει και από το Ελληνικό αλλά και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την άρση του εμπάργκο προς τη Ρωσία και την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Φυσικά δεν πρέπει να αφήσουμε αλώβητη την οικονομία της. Δεν στέκει στον ανθρώπινο νου ότι ετησίως εισάγουμε από την Τουρκία προϊόντα αξίας 2 δις ευρώ, πριμοδοτώντας την οικονομία της χώρας που καθημερινά προβαίνει σε επιθετικές πράξεις εναντίον μας!
Μόνο το έτος 2013, εισάγαμε προϊόντα αξίας 1. 847.783.849 ευρώ, ενώ το επόμενο έτος, οι εισαγωγές μας αυξήθηκαν (!!!) αγγίζοντας σχεδόν το ποσό των 2 δις ευρώ.! (1.943.316,747 ευρώ).

Αντί για πριμοδότηση της οικονομίας της Τουρκίας, ας επιλέξουμε το …. εμπάργκο των τουρκικών προϊόντων!! Μία απάντηση με τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο, αφού θα στερήσει στη γείτονα χώρα έσοδα ύψους 2 δις σχεδόν.

Η χώρα μας εισάγει από την Τουρκία λαχανικά, φρούτα, όσπρια, αλλά και μέλι, αλεύρι, σιτηρά και ψάρια. Αυτό ακριβώς θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η χώρα μας για να απαξιώσει τα προϊόντα της Τουρκίας όχι μόνο εντός των ελληνικών συνόρων και διεθνώς. Φυσικά το να μην αγοράζουμε στη χώρα προϊόντα που ο κωδικός τους αρχίζει με 868 και 869- που υποδηλώνει την τουρκική προέλευσή τους- είναι το ένα βήμα. Το άλλο βήμα όμως είναι ο ποιοτικός έλεγχος των εισερχόμενων από την Τουρκία προϊόντων φυτικής ή ζωικής προέλευσης. Σήμερα διενεργούνται στο τελωνείο Κήπων ποιοτικοί έλεγχοι μόνο σε 1 από τα 5 φορτία που φτάνουν στο τελωνείο, οι οποίοι πολλές φορές περιορίζοντα σε «οπτικό έλεγχο». Με άλλα λόγια, εντοπίζονται οι εμφανείς αλλοιώσεις, για παράδειγμα μια λιωμένη σοκολάτα. Επιπλέον, ανάλογα το προϊόν λειτουργεί πλαφόν ελέγχων, ήτοι Οι έλεγχοι για τα λεμόνια, τα ρόδια και τα αποξηραμένα βερίκοκα γίνονται σε ποσοστό 20% επί των φορτίων, για τις νωπές και κατεψυγμένες πιπεριές σε ποσοστό 10%, για τη σταφίδα το ποσοστό είναι 5% και για τα αμπελόφυλλα 50%».

Δεδομένου ότι η Ελλάδα συνιστά την κύρια πύλη εισόδου των τουρκικών προϊόντων στην Ευρώπη, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η διενέργεια ενδελεχούς ελέγχου στα εμπορεύματα θα αποδεικνυόταν «διαμάντι» καθώς θα αποδείκνυε την ακαταλληλότητα των φορτίων σε ποιοτικό και φυτοϋγειονομικό επίπεδο. Δεν είναι λίγες οι φορές που διαπιστώθηκαν βακτήρια στα κιβώτια και τα μέσα συσκευασίας των προϊόντων, τα οποία δεν ήταν αποστειρωμένα – ως όφειλαν.

Τα αποτελέσματα των –λίγων, ομολογουμένως- ελέγχων επί προϊόντων που λαμβάνουν χώρα, επιβεβαιώνουν ότι εάν πράγματι γίνουν επισταμένοι και συστηματικοί έλεγχοι στα τουρκικά εμπορεύματα, σε ποσοστό παρασιτοκτόνων και φυτοφαρμάκων, θα αποδειχθούν ακατάλληλα, χάνοντας έτσι το συγκριτικό τους πλεονέκτημα στην ευρωπαϊκή αγορά- που είναι το χαμηλό κόστος, και θα αποδειχθεί το μεγάλο τους μειονέκτημα- η κάκιστη ποιότητά τους.

Ένα πιο άμεσο μέτρο είναι το κλείσιμο της οδικής αρτηρίας των Κήπων στον Έβρο.

Επιτέλους η ελληνική Κυβέρνηση ας σταθεί στο ύψος των περιστάσεων! Κήρυξη ολικού μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα, κλείσιμο συνόρων κι απαγόρευση διέλευσης από και προς Τουρκία.

Αλλά και στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, η Ελλάδα έχει άσσους στο μανίκι της . Οι Τούρκοι “ψαράδες” χρησιμοποιούν το ελληνικό δίκτυο για να φθάσουν στους πελάτες τους σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία κ.λπ., καθιστώντας τη χώρα μας «Δούρειο ίππο» για την προώθηση των δικών τους ιχθυοκαλλιεργειών! Από τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί ο ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα, προκύπτει, πως την τελευταία τριετία, 2017-2019, οι εξαγωγές τουρκικών ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας και ανοικτής θαλασσής προς την Ελλάδα έχουν υπερδιπλασιαστεί.

Από 32,1 εκατ. ευρώ που ήταν η αξία τους το 2017 και 56 εκατ. ευρώ το 2018 πέρυσι αυτές ξεπέρασαν τα 67,1 εκατ. ευρώ. Οι αντίστοιχες ελληνικές εξαγωγές προς την Τουρκία, ήταν μόλις 414 χιλ. ευρώ το 2017, 482 χιλ. ευρώ το 2018 και 472 χιλ. ευρώ πέρυσι. Σε αυτά τα πλαίσια, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ προτείνει την διακοπή εισαγωγής τουρκικών ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας, τα οποία στην ουσία υπομονεύουν την εγχώρια παραγωγή αυτών.

Η Ελλάδα μπορεί, και οφείλει να μπλοκάρει -με την επιφύλαξη του δικαιώματος άσκησης βέτο- κάθε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση προς την Τουρκία. Άλλως στην ουσία χρηματοδοτούμε ως χώρα και ως Ένωση την πολεμοχαρή πρακτική της Τουρκίας. *
Δεν μπορούμε να μιλάμε για ηχηρή απάντηση στην Τουρκία, όσο ακόμα στην ελληνική τηλεόραση προβάλλονται τουρκικές τηλεοπτικές σειρές. Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να επιβάλλει τη διακοπή της προβολής τους.

Η Ελληνική Λύση προτείνει την άμεση αναστολή της λειτουργίας των τζαμιών στα Δωδεκάνησα. Επίσης, η ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην λειτουργία των παράνομων τζαμιών που λειτουργούν στη χώρα μας πρέπει να γίνει μηδενική, και η Κυβέρνηση να προβεί σε ελέγχους και σφράγιση όσων λειτουργούν χωρίς άδεια! Όσο δε για το τζαμί στο Βοτανικό, αυτό θα αποτελέσει μία ανάμνηση πριν καν καλά καλά λειτουργήσει!

Η μετατροπή της οικίας του Κεμάλ Ατατούρκ σε μουσείο μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας είναι ακόμη μια πρόταση της Ελληνικής Λύσης που μπορεί να ρίξει το «ηθικό» της Τουρκίας. Και φυσικά απορούμε για ποιο λόγο λειτουργεί ακόμη το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής!

Όσο η Νέα Δημοκρατία εκλιπαρεί την διεθνή κοινότητα για ανάληψη ευθυνών για την Αγία Σοφία, η Ελληνική Λύση ετοιμάζει προτάσεις και σχέδιο! Διότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από λύσεις και διεξόδους, όχι αδιέξοδα και άβουλη πολιτική!
το είδαμε voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου