Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Ιαπωνία: Η νέα «έξυπνη» μάσκα κατά του κορωνοϊού είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει

Η Ιαπωνία και γενικότερα οι χώρες της Ασίας έχουν μεγάλη έφεση στην τεχνολογία και στην δημιουργία προϊόντων, έτσι προχώρησαν στην κυκλοφορία της πρώτης "'έξυπνης" μάσκας, καθώς διαθέτει πολλαπλές λειτουργίες και κρίνεται "σωτήρια" ενάντια στον κορωνοϊό.

Η άσπρη πλαστική μάσκα που φέρει το όνομα "c- mask" συνδέεται με το Διαδίκτυο και μπορεί να μεταφράσει μηνύματα από τα ιαπωνικά σε 8 γλώσσες. Για την ακρίβεια, η μάσκα εφαρμόζεται στο πρόσωπο, όπως κάθε άλλη μάσκα και συνδέεται μέσω Bluetooth με smartphone και εφαρμογές tablet, που μπορούν να μετατρέψουν τη φωνή σε γραπτά μηνύματα, να πραγματοποιήσουν τηλεφωνήματα ή ακόμη και να κάνουν πιο δυνατή τη φωνή του ατόμου που τη φοράει. Η χρησιμότητά της αναμένεται να είναι μεγάλη από τους χρήστες.


Οι μηχανικοί της εταιρείας εφηύραν τη μάσκα μετά από την αναζήτηση ενός προϊόντος που θα βοηθούσε την εταιρεία να επιβιώσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Οι πρώτες 5.000 έξυπνες μάσκες της Donut Robotics θα σταλούν σε αγοραστές στην Ιαπωνία στις αρχές Σεπτέμβρη ενώ οι στόχοι για αυξημένες πωλήσεις της μάσκας είναι ήδη ιδιαίτερα υψηλοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου