Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Ιωάννινα: Έφερναν ναρκωτικά από την Αλβανία και τα έκρυβαν κάτω από το πάτωμα της επιχείρησής τους

Μέσα σε μία ειδική κρύπτη στο πάτωμα του επαγγελματικού τους χώρου, έκρυβαν δύο Έλληνες τις ποσότητες κάνναβης που εισήγαγαν από την Αλβανία και τις διακινούσαν με οχήματα μαζί με έναν τρίτο συνεργό τους σε περιοχές των Ιωαννίνων.

Τους τελευταίους πέντε μήνες, οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων περισσότερες από 50 αγοραπωλησίες ναρκωτικών, τα οποία προμηθεύονταν από άγνωστο συνεργό τους στη γειτονική χώρα. Μάλιστα, σε περίπτωση που η ποσότητα ήταν μεγάλη, χρησιμοποιούσαν και δεύτερο όχημα ως προπομπό, ενώ βρίσκονταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών καθώς και στα σπίτια τους δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 38,8 γραμμαρίων, δύο πιστόλια κρότου-λάμψης, 264 αβολίδωτα φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm και ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου, δύο μοτοσικλέτες, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, ένα αγροτικό φορτηγό, μια ζυγαριά ακριβείας και 4.100 ευρώ από την πώληση ναρκωτικών, τα οποία κατασχέθηκαν. Παράλληλα, οι αστυνομικοί εξετάζουν και χειρόγραφες σημειώσεις που αφορούν σε αγοραπωλησίες και τις βρήκαν κατά την έρευνα.

Οι τρεις δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, που τους άσκησε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά περίπτωση.
το είδαμε newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου