Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Ο Κ. Μητσοτάκης δίνει οδηγίες για τον κορωνοϊό (video)

Μέσω Twitter έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμβουλές για τον προστασία από τον κορωνοϊό. Ο πρωθυπουργός ανέβασε το απόγευμα της Τετάρτης ένα βίντεο του ΕΟΔΥ.

«Οδηγίες για τους συμπολίτες μας που νοσούν στο σπίτι με ήπια συμπτώματα αλλά και για όσους τους φροντίζουν. Παρακολουθούμε την υγεία μας, παραμένουμε ενημερωμένοι, μένουμε ασφαλείς. Για περισσότερες πληροφορίες: https://eody.gov.gr/neos-koronoios-covid-19-odigies-gia-frontida-ypoptoy...», αναφέρει στο χαρακτηριστικό tweet του ο κ. Μητσοτάκης.

Το tweet του πρωθυπουργού:
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός προήδρευσε σε τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη στήριξη ευάλωτων πολιτών, στη διάρκεια της κρίσης που έχει προκληθεί από τον κορωνοϊό, με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του προέδρου της ΕΝΠΕ, Απόστολο Τζιτζικώστα και του επικεφαλής της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ο πρωθυπουργός, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό και τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, για την «εξαιρετική συνεργασία» σε μία «πάρα-πάρα πολύ δύσκολη», όπως τη χαρακτήρισε, περίοδο για τη χώρα, τόνισε τα εξής:

«Νομίζω ότι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεύτερου και πρώτου βαθμού στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αποτέλεσε και αποτελεί αρωγό του κράτους σε μία σειρά από πρωτοβουλίες τις οποίες έχουμε αναλάβει, μέσα στις οποίες φυσικά εντάσσεται και η πιο σημαντική, που δεν είναι άλλη από το να περάσουμε στους πολίτες, στους δημότες το μήνυμα ότι “Μένουμε Σπίτι”. Ότι ο Απρίλιος θα είναι ένας κρίσιμος μήνας, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής τα πηγαίνουμε καλύτερα από άλλες χώρες».

Κορωνοϊός-Μητσοτάκης: Όποτε κρίνουμε ότι πρέπει να αυστηροποιήσουμε κι άλλο το πλαίσιο θα το κάνουμε

Όπως τόνισε, «θα ήταν ανεπίτρεπτο αυτή τη στιγμή να κλωτσήσουμε και να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα. Αυτό σημαίνει ότι οι περιορισμοί που έχουμε ήδη υλοποιήσει θα πρέπει να εφαρμόζονται με ευλάβεια. Και οι πολύ λίγοι -γιατί είναι πολύ λίγοι τελικά- αυτοί οι οποίοι συνειδητά αποκλίνουν από αυτούς τους περιορισμούς, θα πρέπει να συνετιστούν ώστε να αντιληφθούν ότι με αυτό τον τρόπο θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους υγεία αλλά και την υγεία των ανθρώπων που αγαπούν περισσότερο, και τελικά την υγεία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου».

Αναφερόμενος στις ουρές που σχηματίστηκαν έξω από τράπεζες, αλλά και τον κόσμο που επισκέφτηκε τη Νέα Παραλία, σημείωσε: «Θεωρώ ότι είμαστε εδώ πάντα να μπορούμε να διορθώνουμε και να παρεμβαίνουμε όταν βλέπουμε φαινόμενα τα οποία μας δημιουργούν προβληματισμό. Καλή ώρα παρενέβησαν η Περιφέρεια και ο Δήμος για να ελέγξουν το ζήτημα στη Νέα Παραλία, έγινε άμεσα μία παρέμβαση στις τράπεζες και με ειδικό spot -το οποίο έχει από χθες δοθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης- εξηγούμε στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας γιατί δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνουν στις τράπεζες. Μάλιστα ζητούμε και τη συστράτευση των νεότερων γενιών, να βοηθήσουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες, να τους εξηγήσουν ότι μπορούν ορισμένες από τις πράξεις αυτές να τις κάνουν από το σπίτι, ώστε να μην υπάρχει αυτή η πίεση».

«Κι αν κρίνουμε, όποτε κρίνουμε, ότι πρέπει να παρέμβουμε και να αυστηροποιήσουμε κι άλλο το πλαίσιο θα το κάνουμε», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου