Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Έτσι θα είναι οι εθισμένοι gamers σε 20 χρόνια

Οι ατελείωτες ώρες σε μία καρέκλα και μπροστά σε έναν υπολογιστή είναι γνωστό ότι έχουν επιπτώσεις στην υγεία ενός ανθρώπου. Το gaming χωρίς μέτρο μπορεί να προκαλέσει τόσο σωματικές όσο και ψυχολογικές βλάβες.

Ερευνητές του «OnlineCasino.ca» δημιούργησαν ένα μοντέλο, το οποίο απεικονίζει πως αναμένεται να είναι ένας εθισμένος gamer σε 20 χρόνια. Ο MIchael, όπως είναι το όνομα του πειράματος, αποτελεί το χειρότερο παράδειγμα όσων ασχολούνται με το gaming στον υπολογιστή για ατελείωτες ώρες.

Η στάση του σώματος που έχει αποκτήσει είναι χείριστη. Τα μάτια έχουν μαύρους κύκλους. Το δέρμα του είναι πολύ ανοιχτόχρωμο λόγω της έλλειψης βιταμίνης D και B12, ενώ η απουσία σωματικής άσκησης έχει κάνει τον Michael παχύσαρκο.

Οι ερευνητές έδωσαν πέντε συμβουλές, τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι gamers, ώστε να παραμείνουν υγιείς.

1. Άσκηση: η τακτική άσκηση και το τέντωμα θα βοηθήσει να διατηρηθούν οι αρθρώσεις σε καλή κατάσταση και να αντιμετωπιστεί η παχυσαρκία .
2. Αποφύγετε την καταπόνηση των ματιών: Διατηρήστε το δωμάτιο σε καλό φωτισμό και κάνετε διαλείμματα από την οθόνη.
3. Υγιεινή διατροφή: φροντίζοντας να τρώτε μια ισορροπημένη θρεπτική διατροφή όχι μόνο θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε υγιείς, αλλά θα δείτε και μια βελτίωση στο παιχνίδι σας εάν το σώμα σας τροφοδοτηθεί καλά.
4. Στάση: θυμηθείτε να καθίσετε σωστά και να στηρίξετε την πλάτη σας. Επενδύστε σε μια αξιοπρεπή καρέκλα, βεβαιωθείτε ότι η οθόνη σας βρίσκεται σε επίπεδο ματιών και κάνετε διαλείμματα για να τεντώσετε την πλάτη σας.
5. Ενυδάτωση: σιγουρευτείτε ότι πίνετε άφθονο νερό και αποφύγετε υπερβολικά να πίνετε διάφορα energy drinks.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου