Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός–Ισπανία: Γυμναστής από ταράτσα γυμνάζει όλους στις γύρω πολυκατοικίες -Φανταστικό video

Οι Ισπανοί πολίτες έχουν αποδείξει ότι δεν θα επιτρέψουν στην καραντίνα λόγω κορωνοϊού να τους κρατήσει μακριά από την άσκηση.

Ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού αυξήθηκε δραματικά το τελευταίο 24ωρο με 100 νεκρούς. Το σύνολο των κρουσμάτων στην χώρα έχει φτάσει τα 7.753 με αποτέλεσμα η Ισπανία να είναι η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από τον κορωνοϊό. Οι αρχές ανακοίνωσαν έκτακτα μέτρα, βάζοντας την χώρα σε καραντίνα.

Κι ενώ οι πολίτες βγήκαν το βράδυ του Σαββάτου στα μπαλκόνια, χειροκροτώντας θερμά τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν την δική τους μάχη στα νοσοκομεία όλης της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πανδημία, κάποιοι άλλοι είχαν μια άλλη ιδέα.

Η Ισπανία βρίσκεται σε απομόνωση που σημαίνει ότι οι πολίτες της πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους σε μια προσπάθεια να μειωθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Ως μέρος της καραντίνας αυτής, οι άνθρωποι επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε για δουλειά, στα νοσοκομεία ή σε άλλες έκτακτες ανάγκες.

Η πρωτότυπη πρόταση ενός γυμναστή - Βγήκε στην ταράτσα και παρέδιδε μαθήματα στους γείτονες

Ένας personal trainer στην Σεβίλλη, όμως, βρήκε την τέλεια ευκαιρία για να δημιουργήσει μια τάξη γυμναστικής για όσους μένουν «εγκλωβισμένοι» στα σπίτια τους λόγω κορωνοϊού – από την στέγη του σπιτιού του.

Σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στο Instagram, η ομάδα γυμναστικής Sano Sevilla Los Bermejales, ο γυμναστής φαίνεται να δίνει οδηγίες για ασκήσεις από την ταράτσα του σπιτιού του, με πολλούς γείτονές του να έχουν βγει στα μπαλκόνια και να ακολουθούν πιστά τις ασκήσεις του.



«Στην Σεβίλλη, στην Ισπανία, δεν δέχονται την καραντίνα ως δικαιολογία για να μην γυμναστούν» αναφέρει η λεζάντα του βίντεο. «Αυτός ο εκπαιδευτής γυμναστικής παραδίδει μαθήματα από μια ταράτσα και οι γείτονες συμμετέχουν στην τάξη του από τα μπαλκόνια τους».

Το βίντεο που αντικατοπτρίζει την ενότητα μέσα στην κρίση του κορωνοϊού, προκάλεσε μια έκρηξη υποστήριξης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς να εμπνέονται από την μαζική προπόνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου