Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Tρία τα κρούσματα του κωρονοϊού στην Ελλάδα: Θετικό το παιδί της 38χρονης & μια 40χρονη γυναίκα στην Αθήνα (video)

Μετά την 38χρονη και το παιδί της στη Θεσσαλονίκη, έχουμε το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού και στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσε επίσημα από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρης Τσιόδρα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για γυναίκα 40 ετών, η οποία είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία και είναι στη διαδικασία της ιχνηλάτησης. Η γυναίκα επέστρεψε αεροπορικώς.

Αυτή τη στιγμή ψάχνουν όχι μόνο το συγγενικό και φιλικό της περιβάλλον, αλλά και τους συνεπιβάτες της στην πτήση επιστροφής.

Η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αττικόν στην Αθήνα.

Η γυναίκα στην Αθήνα πήγε μόνη της σε ιδιωτικό νοσοκομείο και από εκεί εστάλη δείγμα στο Ινστιτούτο Παστέρ. Η γυναίκα μόλις πριν λίγο ενημερώθηκε ότι έχει κορωνοϊό.

Επίσης εξετάζονται δύο ακόμα περιστατικά, ένα στη Χαλκιδική και ένα στη Λαμία. Σύμφωνα με πληροφορίες, και τα δύο αυτά κρούσματα θεωρείται ότι έχουν σοβαρή πιθανότητα να είναι θετικά.

Για προληπτικούς λόγους και έπειτα από τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα στον νέο κορωνοϊό, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ακύρωσε όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.



Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

Το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού είναι γεγονός και είναι πάλι στην Θεσσαλονίκη (λογικό αφού η 38χρονη εκεί διαβιεί και εισήλθε στην χώρα εκ Βόρειας Ιταλίας χωρίς κανέναν έλεγχο) ωστόσο αναμένονται ακόμα επίσημες ανακοινώσεις.

Πρόκειται για το παιδί της 38χρονης, ένα 10χρονο αγοράκι, το οποίο πήγε την Δευτέρα και την Τρίτη κανονικά στο σχολείο όμως την Τετάρτη δεν πήγε και σήμερα το σχολείο είναι κλειστό για προληπτικούς λόγους.

Όπως αποδείχτηκε υπήρχε λόγος που έκλεισε.

Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου είναι και η μητέρα του σε απομόνωση. Το παιδί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι σε καλή κατάσταση όπως και η μητέρα του με ήπια συμπτώματα.

Το συγκεκριμένο σχολείο το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης είναι σήμερα κλειστό με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για προληπτικούς λόγους όπως αναφέρθηκε στην σχετική ανακοίνωση.

Η 38χρονη επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ από το Μιλάνο όπου είχε μεταβεί για επαγγελματικές της υποχρεώσεις και από την Δευτέρα άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα που έμοιαζαν με τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη είναι επιχειρηματίας και συγκεκριμένα σχεδιάστρια μόδας, η οποία μάλιστα ασχολείται και με τα κοινά και είχε βάλει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές με μεγάλο συνδυασμό στην πόλη της Θεσσαλονίκης, χωρίς να εκλεγεί.

Την Τετάρτη έγινε γνωστό πως θα υποβάλλονταν σε εξετάσεις όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη -φίλοι, μέλη οικογένειας και συνταξιδιώτες. Από την πλευρά του ο υπεύθυνος ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σ. Τσιόδρας είχε πει «ψυχραιμία να έχουμε».

Θα είχαμε περισσότερη ψυχραιμία πάντως εάν η κυβέρνηση έπραττε τα αυτονόητα για όσους έρχονται από την Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου