Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Μετά τη Μακεδονία, ο κοινοβουλευτισμός πρόδωσε και το Αιγαίο

Δίχως να στρογγυλεύουμε την κατάσταση, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η απόφαση ελήφθη. Οδηγούμαστε, δίχως αμφιβολία, σε νέα εθνική πανωλεθρία στο Αιγαίο, με ευθύνη αυτή τη φορά της γαλάζιας κυβέρνησης. Η ειλημμένη απόφαση παράδοσης των θαλάσσιων ζωνών και του εθνικού μας πλούτου πιστοποιείται μάλιστα και από «υπερκομματικές» δηλώσεις στελεχών του κοινοβουλίου, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας.

του Σταύρος Καλεντερίδης

Παρατηρούμε δε, την ίδια σύμπνοια που χαρακτήριζε το εξωνημένο κοινοβούλιο της εποχής παράδοσης της Μακεδονίας μας. Σύσσωμοι και συστρατευμένοι βουλευτές, τολμούν και πρεσβεύουν, ανοιχτά και δίχως αιδώ το ξεπούλημα. Είναι η περσινή πρόβλεψη που δυστυχώς βγήκε αληθινή: «Αν δεν αποκαλέσουμε την προδοσία με το όνομά της και επιτρέψουμε να σπάσει το ταμπού του εθνικού ξεπουλήματος, ως κάτι το αποδεκτό ή έστω συζητήσιμο, τότε οι μειοδότες κάθε χρώματος, θα νιώσουν την άνεση να διατυμπανίζουν δίχως κόστος τις προδοτικές τους προτάσεις. Εάν γίνει κάτι τέτοιο, η παράδοση της Μακεδονίας θα είναι μόνο η αρχή. Η χώρα μας θα γίνει το Μεγάλο Παζάρι ενώ το γεωπολιτικό μας μήνυμα θα είναι πως ξεπουλάμε, τρέξτε να προλάβετε».

Τη συνέχεια δυστυχώς τη βιώνουμε τώρα. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου τόλμησε να δηλώσει πως «η συνεκμετάλλευση δεν είναι κακή. Δηλαδή να εκμεταλλεύεσαι μαζί με την Τουρκία τα κοιτάσματα της Μεσογείου δεν είναι κακό πράγμα»!

Ομοίως, ο Αντώνης Λιάκος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε με ανάρτηση στο Facebook: «Πρέπει να απευχηθούμε την πραγματοποίηση του αγωγού East-Med. Δεν μπορεί να αποκλειστεί η Τουρκία από τα όποια κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου».

Σε κυβερνητικό επίπεδο, ο αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος ξεκαθάρισε πως «υπάρχουν δυνατότητες συνεννόησης σε θέματα εκμετάλλευσης… Ακόμη και ιδέες περί συνεκμετάλλευσης (kazan-kazan) μπορούν να συζητηθούν».

Την αρχή βέβαια είχε κάνει τον Ιούλιο ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος έσπευσε πρώτος απ’ όλους να μιλήσει για συνέργειες επί του εθνικού μας πλούτου με την Τουρκία – κάτι το οποίο τα άλλα ΜΜΕ δίστασαν να παρουσιάσουν, ή μάλλον απέκρυψαν. Ήταν προφανώς νωρίς αλλά η χαρά του ΥΠΕΞ για το ξεπούλημα, δεν τον άφησε να κρυφτεί. Στο ίδιο κλίμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για πιθανή μελλοντική συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών στο Αιγαίο, υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο είναι μακριά, δίχως βέβαια να το αποκλείσει. Με τον τρόπο αυτό δηλαδή, και διά κυβερνητικού στόματος, γίνεται σιγά – σιγά η συνεκμετάλλευση «κανονικότητα». Μελλοντική όχι και τόσο, αλλά αδιαμφισβήτητα αναπόφευκτη! Και θα παραμείνει αναπόφευκτη αν ο υγιής και ακομμάτιστος Ελληνισμός δεν αντιδράσει.

Ας ελπίσουμε πως οι Ελληνικές δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν για τη Μακεδονία, να ενεργοποιηθούν και για το Αιγαίο μας, έτσι ώστε να οδηγήσουμε και τη δεξιά κυβέρνηση εθνικής προδοσίας σε εκλογική ήττα και ταπείνωση.

Το έχω πει άλλωστε και το έχω γράψει πολλές φορές, πως η ΝΔ είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον Ελληνισμό, ακριβώς λόγω αυτής της δήθεν κανονικότητας. Με την ψευτο – αστική ευγένεια, τους δηθενισμούς και την πολιτική ορθότητα, καταφέραν να οδηγήσουν αρκετούς συμπολίτες μας στο λήθαργο. Και άλλους βέβαια να τους διαφθείρουν και να τους εξαγοράσουν. Και έτσι, με τη γνωστή πατριδοκαπηλία τους, πραγματοποιούν, ως δούρειος ίππος, τη μία εθνική προδοσία μετά την άλλη: την Κύπρο το ’74, τη Μακεδονία το ’92 και τώρα το Αιγαίο.

Όσον αφορά το πώς θα επιχειρήσουν οι διεφθαρμένοι αστοί της ΝΔ να περάσουν τη συνεκμετάλλευση της πατρίδας μας, αυτό θα γίνει με τη δεινή ρητορική εξαπάτηση που χαρακτηρίζει τους γαλάζιους μειοδότες.

Αρχικά, θα περάσουν τη συμφωνία ως έναν ακόμα «έντιμο συμβιβασμό». Θα παρουσιάσουν τους Τούρκους ως άτεγκτους, επιθετικούς και πολεμοχαρείς, υποστηρίζοντας πως οι Έλληνες δεν θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τον πλούτο τους αν δεν τα βρουν με την Τουρκία. Τέλος, θα μας εξαπατήσουν όπως μόνο οι δεξιοί απατεώνες γνωρίζουν, λέγοντας πως αν τελικά μοιραστούμε πράγματι τον εθνικό μας πλούτο, με μία έντιμη και συμφέρουσα αναλογία, π.χ. 70-30 υπέρ μας (μοιράζοντας όμως μόνο τον δικό μας ορυκτό πλούτο), τότε θα μπορέσουμε να αποκομίσουμε μεγάλα οικονομικά οφέλη. Ξεπουλώντας κομμάτι της περιουσίας του έθνους μας, οι «γαλάζιοι», θα τάξουν οικονομικές απολαβές στους χειμαζόμενους πολίτες της καθημαγμένης μας χώρας (π.χ. επιδόματα εκατοντάδων ευρώ), και έτσι θα προδώσουν και το Αιγαίο.

Να υπογραμμίσω, για να μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε, πως τα μόνα κοιτάσματα που τίθενται προς συνεκμετάλλευση, είναι αυτά της Ελλάδος. Με άλλα λόγια, τα δικά τους δικά τους, και τα δικά μας από κοινού. Επίσης, η συνεκμετάλλευση μπορεί να μην αναγνωρίζεται ως κυριαρχία στο διεθνές δίκαιο, ωστόσο αποτελεί ξεκάθαρα κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας που συνεκμεταλλεύεται μια περιοχή. Το κυριαρχικό δικαίωμα, εύκολα μπορεί να εξελιχθεί σε κυριαρχία, κάτι που θα μας παρουσιαστεί ως συνδιαχείριση ενώ θα αποτελεί επί της ουσίας συγκυριαρχία. Συνδιαχείριση και συγκυριαρχία στις θάλασσες του Αιγαίου πέραν της αιγιαλίτιδας ζώνης, σημαίνει πως οι Έλληνες θα χρειάζονται την άδεια της Τουρκίας για να λαμβάνουν αποφάσεις μετά τα 6 ναυτικά μίλια. Θα ενημερώνουμε και θα συναποφασίζουμε δηλαδή για ό,τι συμβαίνει στα ανοιχτά της Αθήνας, μέχρι και λίγο έξω από το Φάληρο. Αυτό σημαίνει Νέα Δημοκρατία.

Ο Αισχύλος στην περίφημη τραγωδία του είχε γράψει πως «έχω μάθει από πάντα να μισώ τον προδότη, και άλλη καμιά σαν αυτή δε φοβάμαι χειρότερη αρρώστια» (Προμηθέας Δεσμώτης 1068-1070).

Καιρός να καταλάβουμε όλοι πως η προδοσία δεν αποτελεί συμβιβασμό, πως είναι το χειρότερο πολιτικό έγκλημα, πως πρέπει να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε τους προδότες ανεξαρτήτως κόμματος, και πως πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
το είδαμε infognomonpolitics.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου