Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Πώς θα φτιάξεις ένα χαρταετό σε 2' λεπτά, μόνο με κλωστή και χαρτί (video)

Μπορεί να είναι πανεύκολο να βρεις χαρταετό στις μέρες μας, αλλά έχει άλλη χάρη να τον ετοιμάζεις μόνος. Το μόνο που χρειαστείς είναι μια κόλλα χαρτί και λίγη κλωστή...

Η γιορτή της Καθαράς Δευτέρας είναι η πρώτη που μας βγάζει λίγο από το σπίτι, έπειτα από τις χειμωνιάτικες ημέρες. Δεν είναι μόνο το πικ νικ και το διαφορετικό τραπέζι με θαλασσινά και χαλβά που κάνει τη διαφορά. Την τιμητική του έχει φυσικά και ο χαρταετός. Από μικρό παιδί θυμάμαι τον πατέρα μου να μας ετοιμάζει αυτούς τους μικρούς χάρτινους αετούς, σαΐτες στο άψε - σβήσε.

Το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένα κομμάτι χαρτί και μια κουβαρίστρα. Ιδανική δημιουργική απασχόληση για χαζομπαμπάδες και χαζομαμάδες που θέλουν να μυήσουν μικρά παιδάκια στα έθιμα των Κούλουμων.

Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό μίνι χαρταετό, που αν δεν έχει θεομηνία και τυφώνα πετάει εντυπωσιακά και μπορούν να τον κρατούν χωρίς να χτυπήσουν, σε αντίθεση με μεγαλύτερους χαρταετούς, μικρά παιδιά. Πάρτε μια κόλλα χαρτί και μια κουβαρίστρα και δείτε πως θα ετοιμάσετε σαΐτες για όλα τα μικρά παιδιά την Καθαρά Δευτέρα.

Επιλέξαμε ένα ξένο βίντεο, που ισχυρίζεται πως η σαΐτα είναι λιβανέζικης εμπνεύσεως, επειδή είναι πολύ πιο επεξηγηματικό στη διαδικασία κατασκευής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου