Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Οργή στα Σκόπια για το όνομα Μακεδονία! Στο πλευρό της Ελλάδας η Σερβία...

Σάλος έχει προκληθεί στα Σκόπια μετά τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας, ότι ήταν λάθος η αναγνώριση των Σκοπίων ως "Μακεδονία". Μάλιστα, ο Ίβιτσα Ντάντιτς είχε τονίσει ότι αποτελεί προσβολή για τους Έλληνες αυτή η ενέργεια της χώρας του.

Τα Σκόπια αντέδρασαν και με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, υπογραμμίζεται ότι μεταξύ των Σκοπίων και Σερβίας υπάρχουν δεσμοί φιλίας και ότι πρέπει να υπάρχει "υπευθυνότητα".

Χαρακτηριστικά, αναφέρεται: "Εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, τότε πρέπει να δείχνουν υπευθυνότητα, έτσι ώστε, τουλάχιστον, να μην καταστρέφουν τη φιλία που υπάρχει μεταξύ της 'Μακεδονίας' και της Σερβίας, προς τις δύο κατευθύνσεις. Αυτό πρέπει να ισχύει και σε συνθήκες, όπου καθίσταται εμφανές ότι θερμαίνεται η ατμόσφαιρα για την επόμενη ψηφοφορία για ένταξη του Κοσόβου στην UNESCO".

Άμεση ήταν η απάντηση από τη Σερβία, με τον επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας να σημειώνει ότι συμφωνεί να μην χαλάσει η φιλία των δύο χωρών αλλά να συμπληρώνει: "Πρέπει να υπενθυμίσω στους συναδέλφους στα Σκόπια πόσα έχει επενδύσει η Σερβία όλα αυτά τα χρόνια, αναγνωρίζοντας τη 'Μακεδονία' υπό το συνταγματικό της όνομα, διακινδυνεύοντας τις σχέσεις της με την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι στον ΟΗΕ και στην ΕΕ χρησιμοποιείται το όνομα FYROM".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου