Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Οι μικροί Ολλανδοί τα πιο χαρούμενα παιδιά στον κόσμο -Δείτε το γιατί

Η έρευνα των δύο μανάδων καταλήγει σε ορισμένα συμπεράσματα που λογικό είναι να χαροποιούν τα παιδιά, αφού μεταξύ σοβαρού και αστείου θεωρούν πως ένας από τους βασικούς λόγους είναι ότι οι Ολλανδοί γονείς προσφέρουν στα παιδάκια τους σοκολάτα για πρωινό.

«Ο ορθότερος τρόπος για να μεγαλώσεις καλά παιδιά, είναι να τα κάνεις χαρούμενα», είχε πει ο Όσκαρ Ουάιλντ και με αυτό το μότο θέλησαν να προλογίσουν το βιβλίο τους με τίτλο: «Τα πιο χαρούμενα παιδιά στον κόσμο-μεγαλώνοντας τα με τον ολλανδικό τρόπο», η Rina Mae Acosta και η Michel Hutchison.


Πρόκειται για μία Αμερικανίδα και μία Βρετανίδα, μητέρες δύο τέκνων αμφότερες, που παντρεύτηκαν Ολλανδούς και αποφάσισαν να εντρυφήσουν στην έρευνα της UNICEF του 2013 που κατέγραφε τα ολλανδάκια ως τα πιο χαρούμενα παιδιά του πλανήτη.

Συμφωνώντας προφανώς με το πόρισμα της έρευνας, έχοντας και ιδία άποψη βλέποντας τα παιδιά τους να πλησιάζουν στην εφηβεία με χαμόγελο, θέλησαν να καταγράψουν τις εμπειρίες τους και να βρουν τα αίτια αυτής της χαράς και ευτυχίας που συνοδεύει τους μικρούς Ολλανδούς.

Κάθε μέρα... σοκολάτα

Η έρευνα των δύο μανάδων καταλήγει σε ορισμένα συμπεράσματα που λογικό είναι να χαροποιούν τα παιδιά (και τους ενήλικες εδώ που τα λέμε), αφού μεταξύ σοβαρού και αστείου θεωρούν πως ένας από τους βασικούς λόγους είναι ότι οι Ολλανδοί γονείς προσφέρουν στα παιδάκια τους σοκολάτα για πρωινό! 

Τοξικολογικές, ιατρικές και... βιωματικές έρευνες έχουν αποδείξει πως η σοκολάτα πράγματα ευφραίνει ψυχή, πόσο μάλιστα μία παιδική.

Τι άλλο, όμως, τονώνει το αίσθημα της χαράς και της ικανοποίησης ενός παιδιού που μεγαλώνει στην Ολλανδία. Σύμφωνα με τις δύο μανάδες-συγγραφείς οι εξής καθημερινές καταστάσεις:

- Κοιμούνται περισσότερες ώρες
- Δεν παίρνουν μαθήματα για το σπίτι
- Έχουν λόγο και σε κουβέντες μεγάλων και οι μεγάλοι τα ακούν με προσοχή
- Πηγαίνουν μόνα τους με το ποδήλατο στο σχολείο
- Παίζουν εκτός σπιτιού χωρίς επίβλεψη
- Δεν θα τους λείψει ποτέ κάποιο γεύμα
- Περνούν αρκετές ώρες με τους γονείς τους
- Μαθαίνουν να τους αρέσουν οι απλές απολαύσεις και τα μεταχειρισμένα παιχνίδια

Όλες αυτές οι συνήθειες δημιουργούν υπεύθυνα παιδιά, με λιγότερο στρες και με περισσότερη αυτοπεποίθηση, σύμφωνα τουλάχιστον με τις δύο γυναίκες, αλλά και την έκθεση της UNICEF

Η δεκάδα των χαρούμενων χωρών είναι ευρωπαϊκή

Ποιες είναι, όμως, και οι υπόλοιπες χώρες που μεγαλώνουν χαρούμενα παιδιά. Σύμφωνα με τη UNICEF οι δέκα πρώτες χώρες στη σχετική λίστα είναι όλες ευρωπαϊκές, τρεις εκ των οποίων είναι σκανδιναβικές. Στη Σκανδιναβία μπορεί να μεγαλώνουν χαρούμενα παιδιά, αλλά υπάρχει και μεγάλο ποσοστό αυτοκτονιών ενηλίκων, άρα κάτι χαλάει στην πορεία. Τα λιγότερο χαρούμενα παιδιά μεγαλώνουν στην Αιθιοπία, στο Νεπάλ και στη Νότια Κορέα. Για την έρευνα της UNICEF (του 2013) είχαν ερωτηθεί 17.000 παιδιά ηλικίας 8 ετών απ’ όλο τον κόσμο.

1. Ολλανδία
2. Νορβηγία
3. Ισλανδία
4. Φινλανδία
5. Σουηδία
6. Γερμανία
7. Λουξεμβούργο
8. Ελβετία
9. Βέλγιο
10. Ιρλανδία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου