Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Ραγδαία εξέλιξη από ΗΠΑ για τα F-35! -Πανικός στην ΑΓΚΥΡΑ...

Κεραυνός εν αιθρία η είδηση που έρχεται από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές, που μίλησαν μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας για την προμήθεια των F-35, το Κογκρέσσο πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ακύρωση της διαδικασίας.

Όπως τονίζουν αν η τεχνολογία αεροσκαφών 5ης γενιάς αποδεσμευτεί από τα χέρια των ΗΠΑ είναι πολύ πιθανό, να περιέλθει στα χέρια Κινέζων, Ρώσων ή Ιρανών.

Φυσικά αυτό εγείρει κινδύνους, όπως λένε, για την ασφάλεια της Αμερικής.

Πηγαίνοντας στο σήμερα, το αντίστοιχο υπερσύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος είναι το F-35 Joint Strike Fighter που αποτελεί την τωρινή υπερσύγχρονη εναέρια πλατφόρμα της επόμενης γενιάς της αεροπορίας των ΗΠΑ.

Για διπλωματικούς λόγους, η κατασκευή πολλών από των τμημάτων του νέου αεροσκάφους ανατέθηκε σε μέλη του ΝΑΤΟ όπως η Τουρκία. Αυτό δημιουργεί θέσεις εργασίας σε διάφορες χώρες, οι χώρες αυτές έχουν καλύτερες τιμές στην αγορά οπλικών συστημάτων και οι πολίτες βλέπουν θετικά τις αγορές όπλων από τις ΗΠΑ έναντι άλλων χωρών.

Η αρνητική διάσταση είναι πως πολλές χώρες γίνονται κοινωνοί της τεχνολογίας και οι ΗΠΑ δεν έχουν τις απαραίτητες εγγυήσεις για τη μη-διαρροή των ζωτικών αυτών πληροφοριών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδεχομένως να ακυρώσουν την τουρκική παραγγελία , ακόμα και αν αυτό σημαίνει μια μεγάλη οικονομική απώλεια για τους κατασκευαστές των αεροσκαφών αυτών .

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες και για τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας και για το συσχετισμό δυνάμεων στο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου