Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Στοιχεία που σοκάρουν για το πώς τη νύχτα της εκλογής του Τραμπ σημειώθηκε ρεκόρ κλήσεων στα κέντρα πρόληψης της αυτοκτονίας

Ακόμη και πριν από την καταμέτρηση των ψήφων το βράδυ της Τρίτης, τα τηλεφωνήματα που έγιναν στις γραμμές επικοινωνίας αυτοκτονίας σε όλη την ΗΠΑ, έφταναν σε αριθμούς ρεκόρ. Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στην LGBTQ κοινότητα, έψαχναν για βοήθεια στην αντιμετώπιση των συναισθημάτων άγχους, απελπισίας και προδοσίας.

«Δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο στην ιστορία μας», λέει ο John Draper, διευθυντής του φορέα National Suicide Prevention Lifeline, μια γραμμή στήριξης που ιδρύθηκε το 2005, για τους ανθρώπους που κάνουν σκέψεις αυτοκτονίας ή που βρίσκονται σε συναισθηματική δυσφορία. Μεταξύ μία και δύο το πρωί της Τετάρτης, ο αριθμός των κλήσεων είχε φτάσει τις 660 σε μία μόνο ώρα, μέγεθος 2,5 φορές μεγαλύτερο από το μέσο όρο. Η μόνη φορά που κατά το παρελθόν υπήρξε τέτοια δραματική αύξηση στις κλήσεις, ήταν το καλοκαίρι του 2014, μετά την αυτοκτονία του ηθοποιού Ρόμπιν Γουίλιαμς.

Αλματώδης ήταν όμως και η αύξηση της κίνησης στο Crisis Text Line, ένα δίκτυο υποστήριξης που οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω γραπτού μηνύματος. Ο φορέας ανακοίνωσε πως έλαβε δύο φορές πιο πολλά μηνύματα από το συνηθισμένο, το βράδυ της Τρίτης και μέχρι την Τετάρτη το πρωί. Οι λέξεις που εμφανίστηκαν στα κείμενα τις περισσότερες φορές ήταν «εκλογές» και «φόβισμένος» - και «φοβάμαι» σε συνδυασμό με το «LGBTQ», σύμφωνα με μια δήλωση στο The Verge. Η Trans Lifeline, μια τηλεφωνική γραμμή στήριξης κατά της αυτοκτονίας για τα διαφυλικά άτομα, έλαβε 432 κλήσεις από το απόγευμα της Τετάρτης καταρρίπτοντας το ρεκόρ των 251 κλήσεων σε μια μέρα, μετά την επικύρωση του νόμου για τη χρήση τουαλέτας από transgender άτομα στη Β. Καρολίνα.

«Οι Ρεπουμπλικάνοι κινούνται όλο και περισσότερο προς τα δεξιά», λέει η Greta Martela που έχει ιδρύσει το Trans Lifeline. «Ο ερχομός τους στη τη Γερουσία και την Προεδρία είναι αρκετά τρομακτικός για τους ΛΟΑΤ», προσθέτει καθώς προσπαθεί να εξηγήσει το κύμα φόβου και αγωνίας που εμφανίστηκε σ' αυτούς τους ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου