Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Έκλεισε στόματα! Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, έπιασε απ'το... λαιμό την ΑΕΚ

Είχε χαρακτηριστεί ως «το ντέρμπι των απαντήσεων», αλλά τελικά εξελίχθηκε στο ντέρμπι «της ερυθρόλευκης εξιλέωσης».

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο θύμισε χείμαρρο που κατάπιε στο διάβα του την ΑΕΚ με την Ένωση να μην μπαίνει ποτέ στο πνεύμα και στον ρυθμό του αγώνα.

Με τις δύο ομάδες να προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να είναι… προβληματική, ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγώνα με τη λογική «είναι το ματς της ζωής μας», την ίδια ώρα που η ΑΕΚ ήταν κάπου αλλού.

Μέχρι το 13’ η Ένωση όχι απλά δεν είχε περάσει το κέντρο, αλλά είχε βρεθεί πίσω στο σκορ ενώ ο Ολυμπιακός είχε και δοκάρι για να «καθαρίσει» από πολύ νωρίς τον αγώνα.

Οι ερυθρόλευκοι με φοβερή πίεση οδηγούσαν τους κιτρινόμαυρους σε συνεχόμενα λάθη και στο 6’ το πλήρωσε. Ο Γιόχανσον έχασε τη μπάλα, Μάρτινς, Φορτούνης και Σεμπά την άλλαξαν με κινηματογραφική ταχύτητα και ο τελευταίος έκανε την σέντρα «πάρε-βάλε» στον Ιντέγε ο οποίος εκτέλεσε τον Ανέστη από κοντά ανοίγοντας το σκορ μέσα σε αποθέωση.

Οι γηπεδούχοι είχαν πετύχει το στόχο τους και στο 10’ άγγιξαν το 2-0 καθώς ο Ελιονούσι «έσπασε» τη μπάλα στον Σεμπά με το σουτ του Βραζιλιάνου να κοντράρει κάπου και να χτυπά στο δεξί κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ.

Από το 15’ και μετά η ΑΕΚ ισορρόπησε κάπως τον αγώνα, ωστόσο αυτό οφειλόταν βασικά στο ότι ο Ολυμπιακός της έδωσε κάποια μέτρα, βρίσκοντας όμως περισσότερους χώρους για να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Με τον Μάρτινς να κάνει καταπληκτικό παιχνίδι, βοηθώντας με απίστευτο τρόπο στη «μεταφορά» του παιχνιδιού από την άμυνα στην επίθεση, ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι το 2-0 δεν θα αργήσει να έρθει.

Κι η αλήθεια είναι ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν τις φάσεις για να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε στο πρώτο ημίχρονο, όπου ο Καπίνο ελάχιστες φορές ήρθε σε επαφή με τη μπάλα.

Στην έναρξη της επανάληψης ο ρυθμός ήταν εντελώς διαφορετικός, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει και πάλι τον αγώνα και να είναι έτοιμος να «χτυπήσει» όταν του δώσει την ευκαιρία η ΑΕΚ.

Κι αυτό έγινε στο 63’ όταν ο Μάρτινς πίεσε τον Λαμπρόπουλο, του έκλεψε τη μπάλα κι αφού ελίχθηκε με έξοχο τρόπο μέσα στην περιοχή με τρομερό συρτό σουτ πέτυχε το 2-0.

Το «Γ. Καραϊσκάκης» πήρε φωτιά από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν πλέον να τα έχουν χαμένα και στο 71’ ο Ανέστης γλίτωσε την ομάδα του από ένα τρίτο γκολ όταν νίκησε στο τετ α τετ τον Σεμπά.

Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα όμως στη φάση του 78’ όταν έγινε το 3-0 σε μια φάση που θύμισε… μπιλιάρδο. Από ένα ακόμη λάθος στη μεσαία γραμμή ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα κι ο Λαμπρόπουλος στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα την έστειλα στα πόδια του Φορτούνη κι από κει με απίστευτη ταχύτητα κατέληξε στο βάθος της εστίας των φιλοξενούμενων.

Το δε ξέσπασμα στον πανηγυρισμό του Θεσσαλού μέσου φανέρωνε και την πίεση που είχε συσσωρευτεί στον ίδιο και τους συμπαίκτες του, αλλά σ’ αυτό το ματς που είχε εξελιχθεί σε αγώνα «ζωής και θανάτου» οι ερυθρόλευκοι έδειξαν ποιοι πραγματικά είναι.

Μοναδικό μελανό σημείο στον ερυθρόλευκο θρίαμβο, η χαλάρωση στο τελευταίο πεντάλεπτο όπου τα ανεπίτρεπτα λάθη που έγιναν έφεραν και τις πρώτες μεγάλες φάσεις της ΑΕΚ.

Αρχικά στο 84’ με τον Μάνταλο (από λάθος του Ντε Λα Μπέγια) ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Καπίνο, αλλά πλάσαρε πάνω από την εστία.

Κατόπιν στο 87’ όταν από το λάθος του Φιγκέιρας ο Μπακασέτας σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Καπίνο στην τελευταία φάση του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου