Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Σε δικαστικές περιπέτειες ο Σαρκοζί -Φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση με πλαστά τιμολόγια

Έρευνα σε βάθος ζήτησε σήμερα η εισαγγελία του Παρισιού για την υπόθεση «Bygmalion», σύμφωνα με πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για να παραπεμφθεί εκ νέου σε δίκη ο πρόεδρος της γαλλικής Δεξιάς, Νικολά Σαρκοζί.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και νυν επικεφαλής του κόμματος «Ρεπουμπλικάνοι» ενδέχεται να προσαχθεί σε δίκη καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2012, τη χρονιά που ηττήθηκε από τον Φρανσουά Ολάντ.

Ο Σαρκοζί φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση που αφορά τα πλαστά τιμολόγια στο κόμμα του. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» ένας ανακριτής θα πρέπει να αποφανθεί αν θα ακολουθήσει τις συστάσεις της Εισαγγελίας οδηγώντας στο εδώλιο τον Σαρκοζί.

Ο 61χρονος αρχηγός του συντηρητικού κόμματος «Οι Ρεπουμπλικάνοι» βρίσκεται εκ νέου στη μέγγενη της Δικαιοσύνης με τον γαλλικό Τύπο να επισημαίνει ότι η εικόνα του σπιλώνεται και πάλι, αυτή τη φορά όμως μόλις ένα χρόνο πριν τις προεδρικές εκλογές κι ενώ ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ διατηρεί σαφές προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις για την εσωκομματική κάλπη.

Με βάση όμως τις εξελίξεις, ο ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς πιθανότατα να εμπλακεί σε πολύμηνες νομικές διαδικασίες που μπορεί να του βάλουν εμπόδιο στις φιλοδοξίες του: να λάβει επίσημα το χρίσμα της γαλλικής Δεξιάς για την προεδρία και εν συνεχεία να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο της Γαλλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου