Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Σχέδιο αλά... Τραμπ στη Βρετανία -Φτιάχνουν τείχος 4μ. για να εμποδίσουν τους μετανάστες

Ένας τείχος ύψους 4 μέτρων και συνολικού μήκους ενός χιλιομέτρου πρόκειται να υψώσει η Βρετανία στο Καλαί προκειμένου να εμποδίσει την είσοδο των προσφύγων στο εσωτερικό της.

Την ανακοίνωση έκανε την Τρίτη ο υπουργός Μετανάστευσης της Βρετανίας Ρόμπερτ Γκούντγουιλ. «Άνθρωποι περνούν ακόμα», είπε μιλώντας ενώπιον των βουλευτών. «Φτιάξαμε τους φράχτες. Τώρα φτιάχνουμε το τείχος».

Το τείχος θα κοστίσει περίπου 2 εκατομμύρια λίρες -με τη δαπάνη να γίνεται εξ' ολοκλήρου από τους Βρετανούς – και θα εκτείνεται παράλληλα με τον δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι του Καλαί. Θα είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα για να εμποδίζει τους μετανάστες να σκαρφαλώσουν, ενώ στη μία πλευρά θα τοποθετηθούν δέντρα και λουλούδια ώστε να είναι καλύτερο οπτικά για τους περίοικους. Η κατασκευή του πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Παρόλα αυτά, το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης έχει προκαλέσει ήδη έντονες αντιδράσεις τόσο από τους κατοίκους της περιοχής όσο και από την Ένωση Οδικών Μεταφορών η οποία χαρακτήρισε το έργο ως κακή χρήση των χρημάτων των φορολογούμενων.

Από την πλευρά της, γαλλική οργάνωση που βοηθά τους πρόσφυγες στο Καλαί τόνισε: «Το τείχος αυτό είναι η τελευταία παράταση των περιφράξεων που εκτείνονται σε χιλιόμετρα και των ελέγχων ασφαλείας που είναι ήδη σε ισχύ. Θα οδηγήσει μόνο τους ανθρώπους να κάνουν τον γύρο του. Όταν τοποθετείς τείχη οπουδήποτε στον κόσμο, οι άνθρωποι βρίσκουν τρόπους να πάνε γύρω του. Είναι σπατάλη χρημάτων. Θα μπορούσε να κάνει πιο επικίνδυνες τις συνθήκες για τους ανθρώπους, θα ανεβάσει τις ταρίφες για τους διακινητές και οι άνθρωποι θα καταλήξουν να παίρνουν μεγαλύτερα ρίσκα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βρετανός υπουργός Μετανάστευσης ανέλαβε τα καθήκοντά τους στις 16 Ιουλίου, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει επισκεφτεί ακόμα το Καλαί για να δει τις συνθήκες που επικρατούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου