Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Δημοσκόπηση στην «Αυγή»: Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος

Προβάδισμα στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, αλλά και στο ερώτημα αναφορικά με την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, καταγράφει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μηνιαίο πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue, που δημοσιεύθηκε στην «Αυγή της Κυριακής».

Όσον αφορά στη δημοτικότητα, παρατηρεί κανείς ότι αυτή έχει μειωθεί, σε ποσοστά, για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην του Σταύρου Θεοδωράκη, με τη μεγαλύτερη πτώση να καταγράφουν τα ποσοστά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Στην κορυφή των θετικών κρίσεων βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44%, ενώ τον ακολουθεί, στη δεύτερη θέση, ο Βασίλης Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων.


Στο ερώτημα, δε, για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται πρώτος με 38%, ενώ ακολουθεί η απάντηση «κανένας από τους δύο» με 35% και τρίτος έρχεται ο πρωθυπουργός με 24%.


Πολύ αρνητικές, δε, είναι οι εκτιμήσεις και προσδοκίες των πολιτών, καθώς το 75% των ερωτηθέντων απάντησε πως περιμένει να χειροτερέψει η οικονομική κατάσταση μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ενώ παρατηρείται κατακόρυφη μείωση από το Νοέμβριο του 2015 σε όσους πιστεύουν ότι τα πράγματα θα γίνονταν χειρότερα, αν η χώρα επέστρεφε σε εθνικό νόμισμα (30% από 21% το Νοέμβριο).

Ταυτόχρονα, έκδηλη είναι η ανησυχία των πολιτών για την ασφάλεια των καταθέσεών τους, με 72% να αισθάνονται πως αυτές είναι «όχι και τόσο ή καθόλου εξασφαλισμένες».

Άλλωστε, το 80% των ερωτηθέντων έχει αρνητική γνώμη για το ΔΝΤ, με το 70% να λέει πως το Ταμείο πρέπει να φύγει από την Ελλάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου