Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Την κήδεψαν, την αποτέφρωσαν και μετά έμαθαν ότι δεν ήταν η μητέρα τους...

Γίνεται να φύγει από τη ζωή μια ηλικιωμένη, να κηδευτεί ενώπιον 200 περίπου ατόμων, να την αποχαιρετήσουν οι 8 γιοι της και τα δεκάδες εγγόνια της, να αποτεφρωθεί και τελικά να αποδειχθεί ότι επρόκειτο για λάθος άτομο; «Γίνεται» είναι η απάντηση.

Μπρονξ, ΗΠΑ. Έπειτα από μακρά και πολύ περισσότερο άνιση μάχη με την επάρατη νόσο, η Βαλ Τζιν ΜακΝτόναλντ έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω οκτώ παιδιά, περίπου 20 εγγόνια, άλλα τόσα δισέγγονα και τρία τρισέγγονα αν και μόλις 81 ετών.

Λογικό κι επόμενο με τόσο μεγάλη οικογένεια να δώσουν το «παρών» στην κηδεία της, στο Χάρλεμ, περισσότερα από 180 άτομα, πολλά από τα οποία δεν τη γνώριζαν, αλλά γνωρίζονταν με κάποιο συγγενικό της πρόσωπο.

Σύμφωνα με τους New York Times, η θέα της ηλικιωμένης και ντυμένης με την αγαπημένη της ροζ μπλούζα και το λευκό κοστούμι μέσα στο ανοιχτό φέρετρο παραξένεψε κάποιους από τους καλεσμένους.

«Δεν μοιάζει με τη μαμά. Έχει εντελώς κομμένα τα μαλλιά της», παρατήρησε ο Έρολ ΜακΝτόναλντ, ένα εκ των παιδιών της που όμως είχε καιρό να τη συναντήσει.

«Ήταν για πολύ καιρό στο νοσοκομείο και έκανε χημειοθεραπείες. Αλλοιώθηκαν τα χαρακτηριστικά της» της απάντησε ο εκ των αδελφών του και το θέμα τελείωσε εκεί.

Την εκλιπούσα έσκυψαν και φίλησαν όλα της τα παιδιά και οι συγγενείς... Πού να ήξεραν. Αυτό που παρατήρησε ένα από τα εγγόνια της και το είπε με σιγουριά δεν έπεισε κανέναν...

«Είμαι σίγουρος, δεν είναι αυτή η γιαγια», είπε ο μικρός και λίγες ημέρες αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι από μικρό όντως μαθαίνεις την αλήθεια.

Πριν συμβεί αυτό βέβαια, η οικογένεια προχώρησε και στην αποτέφρωση της ΜακΝτόναλντ.

«Καλησπέρα σας... Λυπάμαι πολύ γι αυτό που θα σας ανακοινώσω. Αυτή που κηδέψατε και αποτεφρώσατε (σ.σ. και που φιλήσατε) δεν ήταν η μητέρα σας, αλλά μια άλλη γυναίκα», είπε σε έναν από τους γιους ο υπεύθυνος του γραφείου τελετών που είχε αναλάβει την κηδεία.

Σοκ... Όπως αποδείχθηκε έγινε όντως τραγικό λάθος... Το χειρότερο; Η οικογένεια της λάθος γυναίκας δεν είχε την ευκαιρία να της πει το τελευταίο αντίο. Γραφείο κηδειών να σου πετύχει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου