Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Επιβεβαιώθηκε ο Άινσταϊν 100 χρόνια μετά!- Επιστήμονες ανακάλυψαν τα βαρυτικά κύματα!

Επιστήμονες από το Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory (LIGO) επιβεβαίωσαν την ύπαρξη των βαρυτικών κυμάτων, στα οποία αναφέρεται η θεωρία του Άινσταϊν, αναφέρουν το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών της Ουάσινγκτον και το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας!

Η ανακάλυψη αυτή αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό εύρημα της επιστήμης της Φυσικής στον αιώνα που διανύουμε!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, εντοπίστηκαν «πολύ αδύναμοι χωροχρονικοί κυματισμοί που διαδίδονται με την ταχύτητα του φωτός».

Αυτοί οι κυματισμοί στον ιστό του χωροχρόνου αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές μεταβλητές στη Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν, ενώ οι αστρονόμοι προσπαθούσαν να τους εντοπίσουν εδώ και δεκαετίες.

«Ας πούμε το εξής: Η πρώτη ανακάλυψη των βαρυτικών κυμάτων είναι ένα τόλμημα για βραβείο Νόμπελ», δήλωσε ο φυσικός Bruce Allen, του Ινστιτούτου Max Planck.
«Ανοίγουμε ένα νέο παράθυρο στο σύμπαν. Αυτά τα κύματα αποκαλύπτουν τις κινήσεις για τη δημιουργία μιας μαύρης τρύπας», συμπληρώνει. «Είναι η πρώτη φορά που ακούμε το σύμπαν να μας ‘μιλά'», καθώς αυτά τα κύματα δημιουργούν εκτός από κίνηση, την οποία το ανθρώπινο μάτι αδυνατεί να αντιληφθεί και ήχο, ανέφερε ο David Reitze, διευθυντής του Εργαστηρίου LIGO του Caltech.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου