Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Απόδραση στα Τρίκαλα

Μια όμορφη, γραφική γωνιά στη Θεσσαλία που μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο ωραίες περιοχές της Ελλάδας. Η πόλη των 80.000 κατοίκων είναι χτισμένη πάνω στην αρχαία πόλη Τρίκκα ή Τρίκκη, η οποία ιδρύθηκε γύρω στην 3η χιλιετία π.Χ. και ονομάστηκε έτσι από τη νύμφη Τρίκκη, κόρη του Πηνειού ή κατ' άλλους του Ασωπού ποταμού.


Η πόλη των Τρικάλων αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου αλλά ιδιαίτερα το χειμώνα. Ξεχωρίζουν όχι μόνο για τη φυσική ομορφιά τους αλλά και για τα αξιοθέατα με τον επισκέπτη να έχει την ευκαιρία να απολαύσει το φυσικό τοπίο αλλά και να πλουτίσει πνευματικά γνωρίζοντας την ιστορία του τόπου.

Είναι μάλιστα μια πόλη με σύγχρονο τρόπο ζωής αλλά και σεβασμό στην παράδοση που την κάνει να ξεχωρίζει.

Η πόλη διασχίζεται από τον ποταμό Ληθαίο, ο οποίος αποτελεί παραπόταμο του Πηνειού και αποτελεί σημείο αναφοράς της ενώ οι δύο όχθες του συνδέονται με γέφυρες.


Πιο γνωστή και χαρακτηριστική είναι η Κεντρική Γέφυρα, η οποία συνδέει την κεντρική πλατεία με τον πλέον πολυσύχναστο πεζόδρομο της οδού Ασκληπιού, ένα από τα πιο ζωντανά σημεία της πόλης.


Ο καταρράκτης μάλιστα που χύνεται μπροστά από τη βάση του αγάλματος δημιουργεί ένα πολύ όμορφο θέαμα, ειδικά το βράδυ που οι όχθες του Ληθαίου είναι φωτισμένες.

Το Φρούριο της πόλης που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα μ.Χ., το Ασκληπιείο της αρχαίας Τρίκκης και τα μουσεία είναι μερικά από τα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να επισκεφτεί.


Ο καταρράκτης μάλιστα που χύνεται μπροστά από τη βάση του αγάλματος δημιουργεί ένα πολύ όμορφο θέαμα, ειδικά το βράδυ που οι όχθες του Ληθαίου είναι φωτισμένες.

Το Φρούριο της πόλης που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα μ.Χ., το Ασκληπιείο της αρχαίας Τρίκκης και τα μουσεία είναι μερικά από τα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να επισκεφτεί.


Εκτός από την πόλη των Τρικάλων ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μοναδικές και όμορφες διαδρομές στην γύρω περιοχή. Κάμποι και βουνά σε μια απόλυτη αρμονία σε καλούν για να τα εξερευνήσεις.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται η Καλαμπάκα και τα Μετέωρα οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πόλη των Τρικάλων ως ορμητήριο για να τα γνωρίσετε.


Μέσω της Εθνικής οδού Τρικάλων – Άρτας μπορείτε να γνωρίσετε και την φημισμένη κωμόπολη Πύλη με την άγρια ομορφιά που είναι χτισμένη μεταξύ δύο βουνών του Ίταμου και του Κόζιακα.

Τριάντα δύο χιλιόμετρα από την πόλη των Τρικάλων βρίσκεται και η Ελάτη το ορεινό φημισμένο χωριό μέσα στα έλατα ενώ άλλα 15 χιλιόμετρα από εκεί και πιο ψηλά σε υψόμετρο θα γνωρίσετε και το πανέμορφο Περτούλι.

Θα χρειαστείτε βέβαια αρκετές μέρες για να γνωρίσετε όλες τις ομορφιές ή θα επιστρέψετε και πάλι. Αλλά σίγουρα αξίζει να βρεθείτε στην περιοχή ξανά και ξανά.


Χριστούγεννα: Ένα παραμύθι για τα παιδιά

Από όλες τις εποχές του χρόνου ίσως η πιο μαγική είναι τα Χριστούγεννα για μικρούς και μεγάλους. Ο «Μύλος των Ξωτικών» συγκαταλέγεται στα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα χωριά της Ελλάδας με εκατοντάδες επισκέπτες να συρρέουν κάθε χρόνο από όλη τη χώρα. Χριστουγεννιάτικη αγορά, παιχνίδια, δραστηριότητες, παγοδρόμιο και γιορτινά σπιτάκια σε μεταφέρουν σε μια παραμυθένια εποχή για περίπου ένα μήνα κάθε χρόνο.

Όποια εποχή και αν βρεθείτε στα Τρίκαλα το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε έναν συνδυασμό εικόνων, γεύσεων και αρωμάτων και θα γνωρίσετε τη φιλοξενία των ντόπιων. Θα περιηγηθείτε στις φυσικές διαδρομές, θα δοκιμάσετε νέες γεύσεις και θα χαλαρώσετε από την καθημερινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου