Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

H Iαπωνία παραδέχεται το πρώτο κρούσμα καρκίνου από τη Φουκουσίμα

Λευχαιμία παρουσίασε εργαζόμενος στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα εξαιτίας της ακτινοβολίας που είχε δεχθεί, παραδέχτηκε για πρώτη φορά το υπουργείο Υγείας.

Είναι η πρώτη φορά που η ραδιενέργεια η οποία εκλύθηκε από το πυρηνικό δυστύχημα ενοχοποιείται επισήμως για την εκδήλωση της νόσου. «Η περίπτωση αυτή πληροί τις προϋποθέσεις» για την παραδοχή της σχέσης, είπε αξιωματούχος σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόκειται για 30χρονο εργάτη που εργαζόταν ως τον Δεκέμβριο του 2013 στον πυρηνικό σταθμό και που είχε εργαστεί αρκετούς μήνες νωρίτερα σε άλλο πυρηνικό εργοστάσιο.

Η λευχαιμία διαγνώστηκε αφού ο εργαζόμενος άσκησε αγωγή αποζημίωσης, ανέφερε το υπουργείο. Περίπου 45.000 εργαζόμενοι συμμετείχαν στις εργασίες καθαρισμού στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα από τον Αύγουστο του 2011. Ο σεισμός που προκάλεσε στην καταστροφή στην εγκατάσταση έγινε το Μάρτιο του 2011.

Δέκα άλλοι πρώην εργαζόμενοι της Φουκουσίμα είχαν υποβάλει παρόμοιες αγωγές. Επτά κατέπεσαν, τρεις εκκρεμούν, ανέφερε η ιαπωνική κυβέρνηση.

Πρόκειται για το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα παγκοσμίως μετά το δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας το 1986.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου