Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Απόλυτο αφεντικό ο Ολυμπιακός για την πρόκριση -Ολα τα σενάρια

Η νίκη του Ολυμπιακού μέσα στο Ζάγκρεμπ επί της Ντινάμο μεταφέρει πλέον όλο το παιχνίδι της πρόκρισης στα πόδια των παικτών του Μάρκο Σίλβα, χωρίς να εξαρτώνται από τι θα κάνει η Αρσεναλ στις δικές της αναμετρήσεις.

Στο άκουσμα της νίκης της Αρσεναλ επί της Μπάγερν, δεν υπήρξαν χαμόγελα όμως μετά το πρώτο «πάγωμα», η αισιοδοξία επανήλθε στο κόκκινο στρατόπεδο. Κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός είναι αυτός που θα ορίσει την τύχη του στις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές του Champions League.

Αυτή την στιγμή, Μπάγερν και Ολυμπιακός ισοβαθμούν με έξι βαθμούς ενώ στους τρεις βρίσκονται Αρσεναλ και Ντινάμο.



Οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται την επόμενη αγωνιστική την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, την ώρα που η Αρσεναλ θα δοκιμάζεται στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα μόνο αδιάφορη δεν είναι αφού μετά την ήττα της, θέλει να κάνει τουλάχιστον δύο νίκες και μια ισοπαλία ώστε να τερματίσει πρώτη στον όμιλο και να πάει με πλεονέκτημα έδρας στα νοκ-άουτ.

Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να νικήσει τους Κροάτες στο Φάληρο και η Μπάγερν την Αρσεναλ στο Μόναχο, τότε οι ερυθρόλευκοι θα ανοίξουν την ψαλίδα στους έξι βαθμούς από τους «κανονιέρηδες» και τους Κροάτες.

Τίποτα όμως δεν θα έχει κριθεί οριστικά. Την 5η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στο Μόναχο για να αντιμετωπίσει την Μπάγερν ενώ η Αρσεναλ θα υποδεχθεί την Ντινάμο. Με τα λογικά αποτελέσματα, στο τέλος της βραδιάς, η Μπάγερν θα βρίσκεται στους 12 βαθμούς, ο Ολυμπιακός στους 9 και η Αρσεναλ στους 6, κάτι που θα σημαίνει πως όλα θα κριθούν στο φινάλε.

Την τελευταία αγωνιστική, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αρσεναλ και αν την ώρα της σέντρας, η διαφορά του από τους Άγγλους είναι στους τρεις βαθμούς, τότε θα προκρίνεται με τρία αποτελέσματα. Νίκη, ισοπαλία ή ήττα με σκορ 0-1, 1-2. Σε περίπτωση ήττας με δύο γκολ διαφορά από την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ θα μένει εκτός συνέχεις και θα συνεχίσει στο Europa League.

Σε περίπτωση, που η Αρσεναλ φύγει έστω με το βαθμό της ισοπαλίας από το Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν και όταν έρθει η ώρα του αγώνα στην Αθήνα, η διαφορά της από τον Ολυμπιακό είναι στους δύο βαθμούς και όχι στους τρεις, τότε οι ερυθρόλευκοι δεν θα προκρίνονται με τρία αποτέλεσματα αλλά με δύο αφού θα αρκεί στους Λονδρέζους μια απλή νίκη με σκορ 1-0 για να τον αφήσουν στην 3η θέση.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν καταφέρει να πάρει το τρίποντο απέναντι στην Ντινάμο στον επόμενο εντός έδρας αγώνα του. Σε αυτή την περίπτωση, πάλι θα έχει χάσει το πλεονέκτημα των τριών αποτελεσμάτων για την τελευταία αγωνιστική και θα ζητά νίκη ή ισοπαλία απέναντι στην Αρσεναλ για να πανηγυρίσει στις 9 Δεκεμβρίου την σπουδαία πρόκριση.


το γκολ του Ιντέγε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου