Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Γιατί δεν υπάρχουν μπλε φαγητά;

Έχετε προσέξει ότι στη φύση δεν υπάρχουν γενικά μπλε φαγητά; Γιατί λέτε να συμβαίνει αυτό; Είναι τυχαίο άραγε; Ας δούμε!

Η απάντηση βρίσκεται πολλά χρόνια πίσω όταν ακόμη ο άνθρωπος βασιζόταν στα ένστικτά του. Άλλωστε τα ζώα αυτό συνεχίζουν να κάνουν.

Έτσι, λοιπόν, το ένστικτο έλεγε ότι μια μπλε τροφή είναι στη καλύτερη περίπτωση χαλασμένη (π.χ. μουχλιασμένη) ή ακόμη χειρότερα δηλητηριώδης/δηλητηριασμένη. Έτσι απέφευγαν να την καταναλώσουν!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η φύση να πάψει να παράγει μπλε τροφές!

Άλλωστε το χρώμα των τροφών παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή τους. Κάποια χρώματα χαίρουν μεγαλύτερης προτίμησης από άλλα. Στην κορυφή είναι το κόκκινο, το κίτρινο και το καφέ.

Ο άνθρωπος θέλει να βλέπει το χρώμα του φαγητούΌλα αυτά φυσικά τεκμηριώνονται και επιστημονικά. Σε μελέτες που έχουν γίνει έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι θέλουν να βλέπουν τι τρώνε (άρα και το χρώμα), καθώς δίσταζαν να φάνε στο σκοτάδι ή δεν απολάμβαναν τόσο πολύ το φαγητό τους.

Επίσης παρατηρήθηκε ότι ο ίδιος ο εγκέφαλος μας απορρίπτει το μπλε όταν πρόκειται για φαγητό!

Για αυτό το λόγο, ειδικοί συμβουλεύουν αυτούς που θέλουν να χάσουν βάρος να βάλουν λίγο μπλε στη ζωή τους, και δη στην κουζίνα τους (π.χ. να τρώνε σε μπλε πιάτα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου