Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Πλιάτσικο στα γκαράζ του Norman Atlantic

Εικόνες λεηλασίας υπάρχουν στα γκαράζ του «Norman Atlantic», που παραμένει στο λιμάνι του Μπάρι, καθώς οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τα αίτια της φωτιάς, η οποία προκάλεσε, τον περασμένο Δεκέμβρη, μεγάλη ναυτική τραγωδία με 11 νεκρούς και 19 αγνοούμενους, για τους οποίους έχει χαθεί κάθε ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί.

Όπως μετέδωσε το ιταλικό site Baritoday.it στις αστυνομικές αρχές έφτασε η πληροφορία ότι «παραβιάζονται οι σφραγίδες του Norman Atlantic». Αμέσως, μετέβησαν στο πλοίο, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτοκίνητα, τα οποία δεν είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές από τη φωτιά είχαν σπασμένα τζάμια, οι αποσκευές επιβατών ήταν ανοιχτές και τα προσωπικά αντικείμενά τους, όπως ρούχα, παπούτσια κ.α διάσπαρτα στον χώρο».

Αμέσως, ενημερώθηκε η Εισαγγελία του Μπάρι, η οποία ξεκίνησε έρευνες για να διαπιστωθεί ποιος ή ποιοι παραβίασαν τις σφραγίδες, που έχουν τοποθετηθεί από τις αρχές στο γκαράζ του πλοίου και εάν διαπράχθηκε το αδίκημα της κλοπής.

Το πλοίο βρίσκεται στο παραπάνω λιμάνι και έχει «σφραγιστεί» από τις αρχές για να αποτραπεί η είσοδος σε αυτό, με εξαίρεση τους επιθεωρητές, που διενεργούν την έρευνα για την αιτία της φωτιάς.

Στην διάρκεια μιας ακόμα αυτοψίας βρέθηκαν ορισμένα αυτοκίνητα, που δεν είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές από τη φωτιά, με τα τζάμια, του παρμπρίζ ή στις πόρτες σπασμένα και γύρω από τα αυτοκίνητα βρέθηκαν διάσπαρτα στο πάτωμα αποσκευές και προσωπικά αντικείμενα (όπως ρούχα, παπούτσια, κλπ) των ταξιδιωτών.

Αυτό δημιούργησε τις υποψίες ότι έχουν παραβιαστεί οι σφραγίδες και έγινε «πλιάτσικο» στις αποσκευές.

Προ ημερών η Εισαγγελία του Μπάρι ανακοίνωσε ότι η έρευνα συνεχίζεται εξετάζοντας το ενδεχόμενο να βρεθούν κατηγορούμενοι ακόμα 12 άτομα, για αδικήματα όπως της συνεργασίας σε ναυάγιο, πολλαπλές ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες.
το είδαμε pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου