Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Αρχιτέκτονες ζητούν χρηματοδότηση για να χτίσουν πόλη από... τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών

Το αντίγραφο θα έχει διαστάσεις πραγματικής πόλης, ενώ το κόστος των εργασιών κατασκευής αλλά και συντήρησης μέχρι το έτος 2053 υπολογίζεται γύρω στα 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Την πιο φιλόδοξη εκστρατεία crowdfunding όλων των εποχών έχει ξεκινήσει μία ομάδα Βρετανών αρχιτεκτόνων στη σελίδα Indiegogo, με την οποία ζητάνε χρηματοδότηση για να χτίσουν ένα αντίγραφο της μυθικής πόλης Μίνας Τίριθ από τον «Άρχοντα των Δακτυλιδιών».

Το αντίγραφο θα έχει διαστάσεις πραγματικής πόλης, ενώ το κόστος των εργασιών κατασκευής αλλά και συντήρησης μέχρι το έτος 2053 υπολογίζεται γύρω στα 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τους δημιουργούς της καμπάνιας.

Οι αρχιτέκτονες πιστεύουν ότι η πόλη μπορεί να λειτουργήσει ως θεματικό πάρκο, προσελκύοντας φαν του Τόλκιν από κάθε γωνιά της Γης. Ωστόσο, τα σχέδιά τους μάλλον θα μείνουν στα χαρτιά, αφού τις πρώτες δέκα ημέρες της καμπάνιας συγκεντρώθηκαν μόλις 390 ευρώ για το φιλόδοξο εγχείρημα.

Η Μίνας Τίριθ από το διάσημο μυθιστόρημα φαντασίας του Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν ήταν μία πελώρια πόλη-φρούριο, εξολοκλήρου χτισμένη από λευκή πέτρα, γι' αυτό ονομαζόταν και Λευκή Πόλη.

Χτισμένη στο βορειοανατολικό τμήμα της Γκόντορ, η θρυλική πόλη διέθετε τόσο γερά τείχη που κανένας εχθρός δεν μπόρεσε ποτέ να την καταλάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου