Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Αυτό είναι το κείμενο Τσίπρα στον ESM για νέα διετή συμφωνία -Ζητάμε 29,1 δισ. ευρώ και παράταση του υπάρχοντος προγράμματος!

Με ένα δισέλιδο κείμενο που απευθύνεται στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζητά διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού: "Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά τη συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τoν ελληνικό λαό. Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.

Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ. Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής".

Η δισέλιδη επιστολή του πρωθυπουργού συνοδεύεται και conditionalities (κατάλογο όρων και προϋποθέσεων), είπε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών. Μέχρι στιγμής όμως, δεν είναι γνωστοί ούτε οι όροι ούτε και οι προϋποθέσεις.

Η επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού αποστέλεται επίσης στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ και τον Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για κίνηση ελιγμού από την Αθήνα και τονίζουν ότι η νέα ελληνική πρόταση δεν ικανοποιεί δύο βασικούς όρους που έθεσε ο κ. Γιούνκερ στον Έλληνα πρωθυπουργό. Την αποδοχή της τελευταίας πρότασης των θεσμών και την στήριξη του 'ΝΑΙ' στο δημοψήφισμα της Κυριακής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου