Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου - Μεϊμαράκη

Νέα αντιπαράθεση στις επιτροπές της Βουλής με πρωταγωνίστρια την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία καταφέρθηκε εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την "αδειάζουν", απίστευτοι διάλογοι με Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνέχισε την κόντρα της με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή την άρνηση του τελευταίου να παραστεί στις επιτροπές της Βουλής στις οποίες η Πρόεδρος τον είχε καλέσει.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία ακόμη "έκρηξη" της Προέδρου της Βουλής, η οποία μεταξύ άλλων στην επιτροπή ΔΕΚΟ τόνισε μεταξύ άλλων:

"Ο κ. Στουρνάρας με συντριπτική πλειοψηφία της Επιτροπής ΔΕΚΟ είχε κληθεί με την ιδιότητα του υπογράψαντος του άκυρου συμβιβασμού Siemens. Εκλήθη με την ιδιότητα πρώην υπ. Οικονομικών. Με την άρνησή του καταστρατήγησε την απόφαση της Επιτροπής. Τα πράγματα για την Επιτροπή ΔΕΚΟ είναι ακόμη χειρότερα. Εκλήθη με την σημερινή του ιδιότητα και ο μόνος λόγος να μην έρθει θα ήταν να είχε κληθεί εσπευσμένα…

Αυτό που όφειλε, εκτός του ότι δεν ήρθε να υποβάλλει έκθεση – να είναι στη διάθεση της Επιτροπής και μάλιστα όχι να περίμενε να τον καλέσουμε εμείς αλλά μόνος του. Επικαλούμενος υποχρεώσεις που δεν εξειδικεύονται και δεν μπορούν να καταλαμβάνουν όλες τις ημέρες συλλήβδην μέχρι τις 6 Ιουλίου".

Η Πρόεδρος της Βουλής συνέχισε αναφερόμενη στον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος λέγοντας πως κρατά "μια στάση που στοιχειοθετεί και παραβίαση των καθηκόντων του με την σημερινή του ιδιότητα".

Τέλος, τόνισε πως "τα συμπεράσματα αποτελούν ύποπτη στάση σε αυτή την πάρα πολύ κρίσιμη συγκυρία".

Σε εκείνο το σημείο αντέδρασε έντονα ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να του απαντά: "Κύριε Γρηγοράκο είναι αντιληπτή η ανησυχία σας...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου