Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Μαξίμου προς δανειστές: Εμείς κάναμε αυτά που ζητήσατε και όχι αυτά που θέλαμε! Σειρά σας!

Λίγες ώρες πριν την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην Βουλή αλλά και των πολιτικών αρχηγών και την ώρα που τα μηνύματα στο εσωτερικό είναι διφορούμενα, το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνει άλλη μια "κανονιά" προς τις Βρυξέλλες λέγοντας με σαφήνεια ότι το σχέδιο συμφωνίας που εστάλλη στους θεσμούς προέκυψε όχι με βάση όσα θα επιθυμούσε η Αθήνα αλλά με βάση όσα έχουν συζητηθεί τις τελευταίες εβδομάδες και έχουν αποφασισθεί από το Brussels Group.

Τονίζουν χαρακτηριστικά: Καταγραφή των συγκλίσεων που σημειώθηκαν στο Brussels Group, συνιστά το σχέδιο προτάσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης και δεν συνιστά σύνοψη του προγράμματός της. Πρόκειται για το πλαίσιο/βάση μιας κοινά αποδεκτής συμφωνίας που θα διασφαλίσει συνολικά τη χρηματοδότηση της Ελληνικής οικονομίας, αναφέρουν οι ίδιες πηγές και σημειώνουν πως αντιθέτως, η πρόταση των δανειστών παρέκαμψε τις τετράμηνες διαπραγματεύσεις επιστρέφοντας στο μνημονιακό πρόγραμμα που απορρίφθηκε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

«Είναι προφανές ότι η δέσμευση σε συγκλίσεις δεν μπορεί παρά να αφορά και τα δύο μέρη και να οδηγεί σε συνολική λύση», καταλήγιυν οι κυβερνητικές πηγές.

Την ίδια ώρα ο ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνιζε ότι: «Οποιεσδήποτε αντιπροτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση στο σχέδιο δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, που πρότειναν οι πιστωτές της Ελλάδας αυτή την εβδομάδα, θα πρέπει να είναι οικονομικά έγκυρες».

"Αν έλθουν με εναλλακτικές προτάσεις, αυτές θα πρέπει να είναι οικονομικά έγκυρες και οικονομικά εύλογες", δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, μιλώντας στο πλαίσιο υπουργικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου