Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

«Φακέλωμα» στους αγενείς Κινέζους τουρίστες ετοιμάζει η χώρα τους

«Μαύρη λίστα» ετοιμάζει η εθνική διοίκηση τουρισμού (ANT) της Κίνας για όλους όσοι συμπεριφέρονται απρεπώς, όταν ταξιδεύουν.

Η ANT ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων για τους τουρίστες που είναι αγενείς και προκαλούν προβλήματα, κατά τη διάρκεια παραμονής τους σε μια πολή. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, τα ονόματα θα διαβιβάζονται στην αστυνομία, τα τελωνεία αλλά και τις τράπεζες.

Το πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει πως μια αγενή συμπεριφορά περιλαμβάνει «αντικοινωνικές ενέργειες στα δημόσια μέσα μεταφοράς, το να προκαλεί κανείς ζημιές σε ιδιωτική ή δημόσια περιουσία, το να επιδεικνύει έλλειψη σεβασμού στα τοπικά έθιμα, το να σαμποτάρει τις ιστορικές εκθέσεις, το να συμμετέχει σε τυχερά παιχνίδια και σε πορνογραφικού χαρακτήρα δραστηριότητες».

Η «γέννηση» της λίστα έγινε ύστερα από τον σάλο, που έχουν προκαλέσει περιστατικά με Κινέζους τουρίστες. Οι περισσότεροι θυμούνται τον Κινέζο υπήκοο, που είχε γράψει το όνομά του σε αιγυπτιακό άγαλμα.

Τότε, το 2013, ήταν που η ANT είχε εκδώσει οδηγό καλής συμπεριφοράς, καλώντας τους τουρίστες να μην ξύνουν τη μύτη τους, να μην κλέβουν σωσίβια αεροπλάνων κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου