Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Έκαναν το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου "καλοκαιρινό"....

Μετά τα γεγονότα στο Κέντρο Υγείας Αγιάς στο φως τη δημοσιότητας έρχονται σήμερα και παρόμοια δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν ανήμερα του Πάσχα και στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου.

Εκεί από το μεσημέρι της Κυριακής της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης μέχρι αργά το απόγευμα τα κρούσματα επιθέσεων ήταν πολλά και συνεχή, με αποτέλεσμα η υπεύθυνη γιατρός βάρδιας, η γιατρός των αγροτικών ιατρείων και η νοσηλεύτρια να δουν κυριολεκτικά τον χάρο με τα μάτια τους από μεθυσμένους, κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να μπαίνουν στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου και αναίτια να τα κάνουν όλα γυαλιά καρφιά.

Άμεση ήταν η αντίδραση των ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου οι οποίοι παρενέβησαν χωρίς ωστόσο να τελειώσει το κακό, αφού το φαινόμενο της επίθεσης δεν ήταν μεμονωμένο αλλά συνεχιζόμενο με τις επιθέσεις να επαναλαμβάνονται. Μέχρι τις 6.30 το απόγευμα όταν φορτωμένος στην καρότσα αγροτικοεπαγγελματικού αυτοκινήτου 65χρονος πολίτης μεταφέρθηκε στις Πρώτες Βοήθειες του Κ.Υ.Τ. σοβαρά τραυματισμένος στο πρόσωπο προφανώς από έντονο καβγά. Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνοδοί του σε κατάσταση επίσης έντονης μέθης μπήκαν στον χώρο των Πρώτων Βοηθειών και τα έκαναν όλα άνω κάτω, σπάζοντας κρεβάτια ασθενών αλλά και το τροχήλατο όχημα όπου πάνω υπήρχαν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης.

Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου ήταν απελπιστική με ασθενή να κινδυνεύει αφού μετά τα τραγικά γεγονότα ιατροί και προσωπικό δεν μπορούσαν προς στιγμή να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες αφού όλα τα υλικά στήριξής τους έσπασαν.

Τον αποτροπιασμό της για τα βίαια αυτά γεγονότα εξέφρασε η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου κ. Αναστασία Νικιτίδου η οποία μίλησε επίσης για τη ζωή των συναδέλφων και των άλλων εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας οι οποίοι λόγω έλλειψης φύλακα είναι συνεχώς εκτεθειμένοι σε κίνδυνο.

Έντονη και η παρέμβαση του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση ο οποίος αφενός καταδίκασε τα γεγονότα και εξέφρασε τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή του στους ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου και αφ ετέρου ζήτησε τη σε 24ωρη βάση φύλαξή του, αλλά και την πλήρη στελέχωσή του ώστε αυτό να μπορεί να ανταποκρίνεται άρτια στις ανάγκες της περιοχής.
το είδαμε tirnavosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου