Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Βλέπει Ομπάμα την Πέμπτη ο Βαρουφάκης -Συνάντηση στον Λευκό Οίκο! - Νωρίτερα θα δει και τον Σόιμπλε!

Θα είναι ο πρώτος Έλληνας υπουργός της τωρινής κυβέρνησης που θα συναντήσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με την Καθημερινή, θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για πολλούς λόγους...

Θα συμμετάσχει στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, και την Πέμπτη θα βρίσκεται στον Λευκό Οίκο για να παραστεί στην καθιερωμένη τελετή για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Η τελετή θα γίνει στις 16 Απριλίου λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του Μπαράκ Ομπάμα.

Λίγο πριν την τελετή ο Γιάνης Βαρουφακης θα μιλήσει στο ιδρυμα Brookings. Μάλιστα η ομιλία του ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την ίδια ώρα που θα γίνεται η τελετή στον Λευκό Οίκο, αλλά το Brookings ανακοίνωσε ότι τελικά θα πραγματοποιηθεί μιάμιση ώρα νωρίτερα - ακριβώς μετά την ομιλία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Θεωρείται λοιπόν βέβαιο ότι θα συναντηθούν.

Ο κ. Βαρουφάκης που θα εκπροσωπεί την ελληνικη κυβέρνηση, θα έχει την ευκαιρία μιας ολιγόλεπτης συνομιλίας με τον πρόεδρο Ομπάμα και τον αντιπρόεδρο Μπαιντεν.

Στο Brookings, ο κ. Σόιμπλε θα μιλήσει για το «σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται η ευρωπαϊκή οικονομία», και ο κ. Βαρουφάκης αμέσως μετά, για την «ελληνική οικονομία και τους παγκόσμιους εταίρους της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου