Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Με δωρεές 500.000 για κοινωνικούς σκοπούς γιορτάζει τα 30 χρόνια η ΤΥΡΑΣ Α.Ε

Με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της μητρικής εταιρείας ΤΥΡΑΣ Α.Ε. οι Δημήτρης και Μιχάλης Σαράντης, ανακοίνωσαν χθες την απόφασή τους, να διαθέσουν ποσό 500.000 ευρώ για κοινωνικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα 160.000 ευρώ θα δοθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, 80.000 ευρώ στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών «ο Άγιος Νικόλαος», χρηματικά βραβεία, 100.000 ευρώ στον Δήμο Τρικκαίων για έργα και ενέργειες προς όφελος των δημοτών και χρηματικά έπαθλα 2.000 ευρώ σε αριστούχους αποφοίτους Λυκείων του Νομού σε αθλητές/πρωταθλητές της Γυμναστικής Ένωσης Αθλητών Τρικάλων, ενώ θα διοργανώσουν και ημερίδες με άξονες το παιδί, το περιβάλλον και τον πρωτογενή τομέα.

Μετά τη συνέντευξη ακολούθησε γεύμα στην ταβέρνα «Το Χάνι» όπου εκτός από τα 30χρονα της ΤΥΡΑΣ γιορτάστηκαν και τα γενέθλια του Μιχ. Σαράντη.

Ο
 επίσημος εορτασμός για τα 30 χρόνια ΤΥΡΑΣ θα κορυφωθεί με μια εκδήλωση, ανοιχτή στο κοινό, που θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο της εταιρείας στις αρχές Ιουνίου.

Η Εταιρεία

H ΤΥΡΑΣ Α.Ε., η πρότυπη γαλακτοβιομηχανία με έδρα τα Τρίκαλα, αποτελεί την μεγαλύτερη, αμιγώς ελληνική, εξαγωγική εταιρεία στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων της χώρας μας, και με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων επιτυχούς λειτουργίας, ανακοινώνει τα επόμενα επενδυτικά της βήματα.

Η αρχή έγινε το έτος 1985, όταν το όνειρο των αδελφών Δημήτρη και Μιχάλη Σαράντη για τη δημιουργία της πιο σύγχρονης τυροκομικής μονάδας, για τα δεδομένα της εποχής, έγινε πραγματικότητα. Κυρίαρχος συμπαραστάτης, στο πρώτο αυτό βήμα, στάθηκε ο πατέρας τους, Στέργιος Σαράντης, ο οποίος ενέπνευσε στα παιδιά του την αγάπη για την ελληνική παραδοσιακή γεύση και τους μετέφερε την πολύτιμη εμπειρία του για την παραγωγή προϊόντων ανώτερης ποιότητας.

Οι εξαγορές, αρχικά, της ΟΛΥΜΠΟΣ το έτος 2000 και κατόπιν της ΡΟΔΟΠΗΣ το έτος 2008, αποτέλεσαν σημαντικά βήματα για την επίτευξη του οράματος για την κατάκτηση σημαντικής θέσης στην ελληνική αγορά.

Παράλληλα, η συνεχής επέκταση των δραστηριοτήτων της ΤΥΡΑΣ στο εξωτερικό, με πρώτη σημαντική κίνηση τη δημιουργία μιας νέας βιομηχανικής μονάδας στη Ρουμανία το έτος 2008, είχε ως συνέπεια τη διάδοση, την αναγνώριση και την αποδοχή της παραδοσιακής γεύσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αποτέλεσμα των στρατηγικών κινήσεων της οικογενειακής επιχείρησης είναι: 5 υπερσύγχρονα εργοστάσια σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία, εμπορικές εταιρείες σε Ιταλία και Γερμανία, 1.100 εργαζόμενοι και παρουσία των προϊόντων της ΤΥΡΑΣ σε 36 χώρες του κόσμου, οι καταναλωτές των οποίων αναγνωρίζουν την απαράμιλλη ποιότητα των προϊόντων της εταιρείας και επιλέγουν τις ελληνικές συνταγές παραγωγής προϊόντων για την καθημερινή διατροφή τους.

Οι επενδύσεις συνεχίζονται με κύριους άξονες τη διατήρηση της άριστης ποιότητας και την αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια του καταναλωτή. Την τελευταία δεκαετία, το σύνολο των επενδύσεων ξεπέρασε τα 212 εκ. ευρώ, ενώ οι προϋπολογισμένες επενδύσεις της επόμενης πενταετίας αγγίζουν τα 75 εκ. ευρώ. Οι διεθνείς πωλήσεις του Ομίλου ΤΥΡΑΣ αναμένεται να ξεπεράσουν τα 150 εκ ευρώ την επόμενη πενταετία.

Στο πλαίσιο των επενδύσεων του Ομίλου ΤΥΡΑΣ σημαντική θέση κατέχει η μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος. Μια σειρά πρωτοβουλιών, με εξέχουσα αυτή της παραγωγής βιοαερίου από την αναερόβια επεξεργασία λυμάτων, αποτελούν έμπρακτη απόδειξη και δέσμευση της εταιρείας ότι μεταξύ των προτεραιοτήτων της είναι η προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας έτσι στη γενικότερη προσπάθεια για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τις επόμενες γενιές. Ειδικότερα, η παραγωγή βιοαερίου από την αναερόβια επεξεργασία λυμάτων αποτελεί καινοτόμα επένδυση, μοναδική στην Ευρώπη στο χώρο της γαλακτοκομίας, αξίας 10 εκ. ευρώ, η οποία στοχεύει στην αποτελεσματική επεξεργασία όλων των υγρών αποβλήτων που προκύπτουν από τις παραγωγικές δραστηριότητες του εργοστασίου. Το συνολικό οργανικό φορτίο όλων των αποβλήτων αντιστοιχεί σε αυτό μιας πόλης 260.000 κατοίκων.

Παράλληλα, οι μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας με τους παραγωγούς γάλακτος, δημιουργούν το απαραίτητο πλαίσιο αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αλλά και αποδεικνύουν την αφοσίωση του Ομίλου ΤΥΡΑΣ στην εξέλιξη και ανάπτυξη των προμηθευτών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου