Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Χαμός στην Amazon! Απεργούν οι εργαζόμενοι την ώρα που οι παραγγελίες πέφτουν “βροχή”

Τριήμερη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πιέσεις που τους ασκούνται καθημερινά, ξεκίνησαν σήμερα εργαζόμενοι στις αποθήκες της Amazon, στη Γερμανία.

Όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο ver.di, τουλάχιστον 2.000 εργαζόμενοι να λάβουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση στα πέντε από τα εννέα κέντρα διανομής του Amazon στη Γερμανία, ενώ πρόσθεσε πως η απεργία ενδέχεται να επεκταθεί και στα υπόλοιπα κέντρα. Η κινητοποίηση αναμένεται να διαρκέσει ως την βάρδια της Τετάρτης αργά το βράδυ.

Οι εργαζόμενοι του διαδικτυακού πολυκαταστήματος ζητούν καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας, την ώρα που η εταιρεία αποδύεται σε μια κούρσα με το χρόνο για να εξασφαλίσει πως οι παραγγελίες ενόψει των Χριστουγέννων θα παραδοθούν έγκαιρα.

Το συνδικάτο των εργαζομένων, πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις των προϊόντων, λόγω της απεργίας των εργαζομένων.

Από την πλευρά της, η διεύθυνση της Amazon ανέφερε ότι οι πελάτες του καταστήματος μπορούν να παραγγέλνουν ως τα μεσάνυχτα της 21ης Δεκεμβρίου, ώστε να παραλάβουν έγκαιρα δώρα για τα Χριστούγεννα, ή ακόμη και την 23η και την 24η Δεκεμβρίου εάν καταβάλουν το επιπλέον κόστος για την παράδοση εξπρές.

«Παραδίδουμε (τα προϊόντα τα οποία παραγγέλλονται) με αξιοπιστία», ανέφερε μια εκπρόσωπος του Amazon και πρόσθεσε ότι μόνο μια μικρή μειονότητα συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις και ότι περίπου 19.000 υπάλληλοι της επιχείρησης εργάζονται κανονικά.

Πέρυσι, στις 15 Δεκεμβρίου είχε καταγραφεί ρεκόρ στις παραγγελίες από το γερμανικό υποκατάστημα του Amazon, με τους πελάτες να αγοράζουν 4,6 εκατ. αντικείμενα, ή 53 προϊόντα ανά δευτερόλεπτο!

Η πολυεθνική με έδρα τις ΗΠΑ απασχολεί περίπου 10.000 εργαζόμενους στις αποθήκες της στη Γερμανία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την ίδια μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπως επίσης και 10.000 εποχικούς υπαλλήλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου