Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Μια “φυσαλίδα” μπορεί να σκότωσε τα τρία παλικάρια; - Γιατί δεν έγινε ο απαραίτητος έλεγχος

Η τραγωδία ανείπωτη. Ολόκληρη η Ελλάδα λύγισε από τον πόνο και ο χαμός τριών παλικαριών που υπηρετούσαν την πατρίδα δεν θα ξεχαστεί εύκολα.

Ήδη ο Στρατός έχει ξεκινήσει έρευνα για το τι πήγε στραβά και όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος αλλά για τη λεγόμενη αστοχία υλικού.

Τα πρώτα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους ειδικοί οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το βλήμα του όλμου ήταν αυτό που σκόρπισε τον θάνατο.

Ο θάνατος των τριών παλικαριών μπορεί να προήλθε, λένε οι ειδικοί στο Onalert  από τη λεγόμενη “φυσαλίδα”.

Κατά την κατασκευή του βλήματος δηλαδή δεν έγινε σωστή τοποθέτηση της γόμωσης, δεν ήταν συμπαγής και έτσι υπήρξε πρόβλημα στην αλυσιδωτή έκρηξη που δημιουργείται κατά την εκτόξευση του βλήματος από τον όλμο με αποτέλεσμα το βλήμα αντί να ακολουθήσει την προκαθορισμένη πορεία να σκάσει μέσα στο όλμο και να σκορπίσει τον όλεθρο.

Το ερώτημα είναι (εάν αυτή είναι η αιτία) εάν το δυστύχημα θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Η απάντηση είναι ναι.

Για να εντοπιστούν θύλακες αέρα εντός των εκρηκτικών γομώσεων των βλημάτων και να αξιολογηθεί η θέση και το μέγεθός τους είναι η ακτινογράφησή τους.

Κανένας οπτικός έλεγχος του εξωτερικού του βλήματος δεν μπορεί να εντοπίσει το πρόβλημα αυτό.

Είναι βέβαιο ότι οι πυροτεχνουργοί του στρατού έλεγξαν το βλήμα εξωτερικά, το ερώτημα είναι εάν είχε ελεγχθεί το βλήμα και με ακτινογραφία και αυτό δεν έχει απαντηθεί.
το είδαμε newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου