Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών με φόντο το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα από Ε.Ε.

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΔΟΣ), Παναγιώτη Μίχαλο, και τη συμμετοχή εκπροσώπων εξαγωγικών και κλαδικών φορέων, με στόχο να αξιολογηθούν οι νεότερες εξελίξεις σχετικά με τις επιπτώσεις στις ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία, μετά την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τις αντιδράσεις της τελευταίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΑΑΤ Δ. Μελάς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Ν. Σταθόπουλος, ενώ έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι από τους εξής φορείς: ΣΕΒ, ΣΒΒΕ, ΠΣΕ, ΣΕΒΕ, ΣΕΚ, ΕΒΕΑ, ΕΒΕΘ, INCOFRUIT HELLAS, ΣΕΘ, ΣΕΒΤ, ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ, ΕΚΕ, ΣΕΓ, ΟΦΑΕ, ΟΑΕΠ.

Σημειώνεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) με τη συμμετοχή και στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών.

Το ΥΠΕΞ ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί και κινείται πλέον η χώρα με διπλωματικά μέσα για εξεύρεση λύσης. Προηγήθηκε συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη και τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Παναγιώτη Μίχαλο.

Κατά τη σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έπεσαν προτάσεις που συμπίπτουν με αυτές της φινλανδικής πλευράς για το ζήτημα. Η εναλλακτική που προτάθηκε είναι να δώσει λύση άμβλυνσης του προβλήματος το Ταμείο Κρίσεων της ΕΕ από το οποίο θα εκταμιευθούν κονδύλια.
το είδαμε news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου