Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Σάλος με βίντεο που διδάσκει τη βία -Μαθαίνουν σε παιδάκι από το Λίβανο να χτυπά προσφυγόπουλο από τη Συρία

Θύματα του πολέμου, άφησαν πίσω τους το σπίτι τους, τη ζωή τους και την αθωότητά τους. Τα παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία όμως δεν αντιμετωπίζουν μόνο αυτά.
Σάλος έχει ξεσπάσει στο Λίβανο, εξαιτίας ενός βίντεο στο οποίο ένα παιδί 5-6 ετών, καθοδηγούμενο από έναν ενήλικα, χτυπά με ένα ξύλο ένα λίγο μεγαλύτερο αγόρι, που είναι πρόσφυγας από τη Συρία.

Το συγκλονιστικό βίντεο δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα yasour.org, η διεύθυνση της οποίας ανέφερε ότι έλαβε το μήνυμα μέσω μηνύματος κινητού τηλεφώνου, ενώ το περιεχόμενό του δεν έχει επαληθευθεί από ανεξάρτητες πηγές. Σε αυτό, το παιδί που το αποκαλούν Αμπάς, χτυπά καθοδηγούμενο από τουλάχιστον έναν ενήλικα ένα μεγαλύτερο αγόρι σε διάφορα μέρη του σώματός του, παρά τα κλάματα και τις ικεσίες του θύματος.

«Ζήτησα από τον Γενικό Εισαγγελέα να αρχίσει έρευνα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Δικαιοσύνης του Λιβάνου Ασράφ Ριφί. «Το κακοποιημένο παιδί είναι πιθανότατα από τη Συρία και η οικογένειά του βρίσκεται μάλλον στην κοιλάδα Μπεκάα, κοντά στα συριακά σύνορα», πρόσθεσε.

Ο Αμπάς χτυπά αρχικά με ένα ραβδί το αγόρι στο σώμα και κατόπιν το κλωτσά στο καλάμι και του ρίχνει χαστούκια στο πρόσωπο, ενώ ακούγονται οι φωνές του ενήλικα να παροτρύνει το παιδί να χτυπήσει πιο βίαια το θύμα του. Το θύμα αρχικά προσπαθεί να προστατεύσει τον εαυτό του, αλλά ακούγεται η φωνή του ενήλικα ο οποίος το διατάζει να πέσει στο πάτωμα και ταυτόχρονα ζητά από τον Αμπάς να χτυπήσει και πάλι. «Αμπάς, χτύπησε, δεν πρέπει να φοβόμαστε», ακούγεται η εντολή από το στόμα του ενήλικα.

Το θύμα γονατίζει, εκλιπαρώντας τον Θεό και προσπαθεί ξανά να προστατεύσει τον εαυτό του από τα χτυπήματα. Ομως, μια άλλη φωνή, προφανώς ενός νεαρού αγοριού και η φωνή του ενήλικα δίνουν και πάλι εντολή στον Αμπάς να χτυπήσει: «Αυτά δεν είναι πολύ δυνατά (χτυπήματα)» λέει η φωνή.

Στο Λίβανο ζουν περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία οι οποίοι εγκατέλειψαν τη χώρα για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου