Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

"Λουτρό αίματος" στη Γάζα -Τους 333 έφτασαν οι νεκροί

Εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια νέων ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών, σε ολόκληρη της Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας στους 333 τον αριθμό των νεκρών στον παλαιστινιακό θύλακα από τις 8 Ιουλίου, ανέφεραν οι τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνεται ένα πέμπτο πρόσωπο που σκοτώθηκε σε ένα χτύπημα που έπληξε μια οικογένεια στην Μπέιτ Χανούν.

Ν
εκροί, ακόμη, είναι τέσσερις άνδρες που σκοτώθηκαν σε δύο ξεχωριστά πλήγματα στη γειτονική κοινότητα Μπέιτ Λαχίγια, ένας άνθρωπος που σκοτώθηκε στη Χαν Γιούνες (νότια) και τρεις άνδρες που σκοτώθηκαν σε μία επιδρομή στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε ο 'Ασραφ αλ-Κούντρα, εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Δεν σταματά η αιματοχυσία

Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου, 20 Παλαιστίνιοι, μεταξύ τους ένα παιδί σκοτώθηκαν σε επιδρομές του ισραηλινού στρατού εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, αυξάνιντας τον αριθμό των νεκρών σε εκατοντάδες, μεταξύ τους πολλές γυναίκες και παιδιά, στην 12η πλέον ημέρα της επιχείρησης Protective Edge στον παλαιστινιακό θύλακα, της πλέον αιματηρής από το 2009. Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 2.280.

"Συγκρούσεις" μεταξύ του ισραηλινού στρατού και παλαιστινίων μαχητών σημειώθηκαν στη μεθόριο με τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο ισραηλινός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ, ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση σε ισραηλινό έδαφος και έκανε λόγο για σφοδρές μάχες με τον στρατό στην ισραηλινή πλευρά της μεθορίου, απέναντι από τον προσφυγικό καταυλισμό του Μαγάτζι.

Οι δύο τελευταίες αεροπορικές επιδρομές το πρωί του Σαββάτου, στοίχισαν τη ζωή ενός εξάχρονου παιδιού στη Μπέιτ Λαχίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και ενός ανθρώπου βορείως της πόλης της Γάζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου