Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Χαρταετός: Φτιάχτο μόνος σου!

Βρήκαμε ένα ελληνικό άρθρο με οδηγίες και εικόνες για το πως μπορείς να φτιάξεις τον δικό σου χαρταετό για να γιορτάσεις τα κούλουμα με μικρούς και μεγάλους!

Στο άρθρο θα βρεις όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για να κατασκευάσεις τον χαρταετό σου και φυσικά να του βάλεις και την ουρά και τα ζύγια του για να μπορείς να διαγωνιστείς με τους φίλους σου για το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει.

Μπορείς να διακοσμήσεις τον χαρταετό σου όπως εσύ θέλεις ζωγραφίζοντας επάνω στο χαρτί ή επιλέγοντας νάυλον χρωματιστό στα χρώματα που σου αρέσουν!

Από εμάς καλή προετοιμασία και περιμένουμε φωτογραφίες με τα κατορθώματά σου!

Τι θα χρειαστείτε:
  • 3 ξύλα (πηχάκια) περίπου 60-80 εκ. (για έναν μετρίου μεγέθους χαρταετό)
  • Πολύχρωμα χαρτιά (για τον χαρταετό και για την ουρά –για την ουρά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά περιοδικά που θα κόψετε σε λωρίδες)
  • Σπάγκο (αγοράστε 2-3 κουβάρια, θα χρειαστούν)
  • Λεπτό σύρμα
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα
  • Κοφτερό μαχαίρι ή σουγιά

Βήμα 1ο:
Χαράξτε με το μαχαίρι μία εγκοπή στην άκρη κάθε ξύλου. Τοποθετήστε τα 2 ξύλα σε σχήμα Χ και το τρίτο οριζόντια και δέστε τα σφιχτά μεταξύ τους με σπάγκο (αφήστε περίπου μισό μέτρο σπάγκο να κρέμεται).


Βήμα 2ο:
Γύρω από τον σκελετό του χαρταετού περνάτε το σύρμα, στερεώνοντας το στην εγκοπή κάθε ξύλου. Φροντίζετε να κρατάτε τα ξύλα σταθερά, έτσι ώστε το τέλος να έχει σχηματιστεί ένα εξάγωνο.


Βήμα 3ο:
Κόβετε το χαρτί στο σχήμα του εξαγώνου (αφήνοντας περιθώριο 5 εκ.) Ακουμπάτε τον σκελετό πάνω στο χαρτί, γυρίζετε το χαρτί που περισσεύει προς τα μέσα (πάνω από το σύρμα) και το κολλάτε.

T
ip: Πάνω στο χαρτί μπορείτε να κολλήσετε διάφορα αυτοκόλλητα ή φωτογραφίες από περιοδικά, με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών!


Βήμα 4ο:
Σε 2 άκρα του εξαγώνου στερεώνετε σπάγκο και δένετε αυτά τα άκρα μεταξύ τους. Εκεί που ενώνονται, θα στερεώσετε την ουρά. Η ουρά πρέπει να είναι αρκετά μακριά, γιατί αυτή θα δώσει ισορροπία στον χαρταετό σας. Θα την φτιάξετε δένοντας στον σπάγκο λωρίδες από χαρτί.

Βήμα 5ο:
Στα 2 αντίθετα άκρα από αυτά που δέσατε την ουρά, θα δέσετε τα ζύγια. Δηλαδή, στα 2 αντίθετα άκρα θα δέσετε 2 σπάγκους, τους οποίους με τη σειρά τους θα ενώσετε με τον σπάγκο που αφήσαμε να κρέμεται στο κέντρο, όταν δέσαμε αρχικά τα 3 ξύλα μεταξύ τους (βήμα 1ο). Οι τρεις αυτοί σπάγκοι πρέπει να σχηματίζουν ένα ισοσκελές.

το είδαμε matia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου