Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ρύθμιση για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ ζητά ο Κ. Σκρέκας

Επιτακτική ανάγκη θεωρεί ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. κ. Κώστας Σκρέκας, τη ρύθμιση των οφειλών των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ από το 2009 έως σήμερα. Μάλιστα κατέθεσε, μαζί με άλλους συναδέλφους του και σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση.

Ο κ. Σκρέκας προτείνει μεταξύ άλλων «να υπάρχειρύθμιση για τους οφειλέτες από το 2009 και μετά, που να περιλαμβάνει τη δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών σε πολλές μικρές δόσεις, τη δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση χρεών όλων των ασφαλισμένων (ακόμη και αυτών που έχουν διαγραφεί), τη γενναία μείωση των επιτοκίων που αφορά την καθυστέρηση στη πληρωμή των εισφορών, κάτι που θα ελαττώσει τις προσαυξήσεις και να δίνεται η δυνατότητα στον ασφαλισμένο να μπορεί να επιλέξει χαμηλότερα κλιμάκια ασφάλισης, όπου και θα υπολογιστεί το τελικό ποσό της σύνταξης».

Ο κ. Σκρέκας ζητά ακόμη να υπάρξει επιβράβευση-μπόνους για τους συνεπείς ασφαλισμένους, που δεν έχουν οφειλές προς το ταμείο και που συνεχίζουν παρά τις δυσκολίες να είναι ταμειακά ενήμεροι.

ΚΩΝΣ/ΝΟΣ Θ. ΣΚΡΕΚΑΣ
Βουλευτής Ν. Τρικάλων Ν.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου