Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Άγριο χέρι Σαμαρά στους υπουργούς του

"Επιτέλους συνεννοηθείτε" είπε ο Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς, κατά τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου που διήρκησε μόνο μισή ώρα. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να μην καθυστερούν και να τελειώνουν το κυβερνητικό έργο λέγοντας οτι "τώρα πρέπει να προσέξουμε να μην χαλαρώσει η προσπάθεια". Ο πρωθυπουργός ζήτησε επίσης όλοι οι υπουργοί να τον καλούν στον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό.

Η συνεδρίαση έγινε στη σκιά της απόσυρσης της διάταξης για τις απολύσεις των συμβασιούχων και άλλων δύο διατάξεων του πολυνομοσχεδίου .

Απο τη συνεδρίαση απουσιάσε ο Αντώνης Μανιτάκης ο οποίος δήλωσε ασθένεια ωστόσο, κατά πολλούς ενδεχομένως να πρόκειται για "διπλωματική" απουσία, μετά το σάλο που προκλήθηκε με τη διάταξη και την κόντρα με τον Αντώνη Ρουπακιώτη. Πληροφορίες που μιλούσαν για ανακοίνωση που θα έβγαζε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η οποία θα εξηγούσε την πλευρά του υπουργού σχετικά με ότι έγινε με την επίμαχη διάταξη,δεν επιβεβαιώνονται. Συνεργάτες του υπουργού λένε πως ο κ. Μανιτάκης ένιωσε αδιαθεσία, ενημέρωσε το υπουργικό και αναπαύεται στο σπίτι του.

Λίγες ώρες νωρίτερα και ενώ μια διάταξη στο πολυνομοσχέδιο είχε κάνει άνω - κάτω όλη την κυβέρνηση, τελικά με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, αποφασίσθηκε να αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη Μανιτάκη, που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Προηγήθηκε επικοινωνία συνεργατών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και στην συνέχεια του κ. Κουβέλη με τους αρμόδιους υπουργούς.

Η διάταξη, όπως έγινε γνωστό από τη γραμματεία της κυβέρνησης, θα κατατεθεί μετά το Πάσχα με νέα διατύπωση, που θα εξασφαλίζει τη συναίνεση όλων των μερών.

Λίγη ώρα νωρίτερα πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης διεμήνυαν ότι ο Αντώνης Ρουπακιώτης δεν πρόκειται να υπογράψει τις επίμαχες ρυθμίσεις του συναδέλφου του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης, Αντώνη Μανιτάκη, για την κατάργηση της δικαστικής προστασίας των εργαζομένων.

Οι ίδιες πηγές, έλεγαν με έμφαση ότι αποκλείεται κατηγορηματικά- ότι ο υπουργός θα αποδεχθεί «επιλογή» να εισαχθούν αυτές οι ρυθμίσεις στη Βουλή με το πρόσχημα ότι δεν χρειάζεται η δική του υπογραφή στο επίμαχο νομοσχέδιο, κι αυτό -όπως πρόσθεσαν- «για λόγους ουσίας, αφού επιχειρείται να καταργηθούν όσα στοιχεία έχουν απομείνει στο Κράτος Δικαίου και επειδή υπήρξε μεθόδευση σε βάρος του υπουργείου Δικαιοσύνης, τη στιγμή μάλιστα που συμβάλλει στη συνοχή της κυβέρνησης».
το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου