Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Γιατί οι γυναίκες πρέπει να κοιμούνται γυμνές;

Αγαπημένες μου… σας αρέσει να φοράτε τις μαλακούτσικες πιτζάμες σας και τις καλτσούλες με τα ζωάκιακαι να χουχουλιάζετε κάτω από το πουπουλένιο πάπλωμα ή την μάλλινη κουβερτούλα αγκαλιά με τον αρκούδο σας ή τον αγαπημένο σας; Ναιιιι; Ξεχάστε τα! Από εδώ και πέρα θα κοιμόμαστε… τσίτσιδες! Όπως ακούσατε! Κι αν κρυώνετε ή ρίξτε καμιά κουβερτούλα παραπάνω από πάνω σας ή ήρθε η ώρα να φύγει ο πονοκέφαλος και να έρθετε πιο κοντά με τον αγαπημένο σας! Γιατί; Ιδού…

1. Κάνει καλό στην… κοιλότητα μας! Ναι καλά διαβάσατε! Όπως είναι φυσικό, και όπως φανταζόμαστε γνωρίζετε, δεν υπάρχει κοιλότητα χωρίς βακτήρια και μύκητες. Η υψηλή θερμοκρασία λοιπόν, αντί να τα εξοντώνει, τα βοηθά να πολλαπλασιάζονται, κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει όταν η θερμότητα είναι σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.

2. Koιμόμαστε καλύτερα! Mπορεί όλες μας να θέλουμε να είμαστε ζεστές κάτω από τα σκεπάσματά μας αλλά η πολλή ζέστη δεν ωφελεί το σώμα μας. Σύμφωνα λοιπόν με μελέτες, επειδή η θερμοκρασία του σώματός μας κατά τη διάρκεια του ύπνου, τείνει να μειώνεται σημαντικά, το να το κρατάμε περισσότερο από όσο πρέπει ζεστό, μπορεί να του προκαλέσει σοκ, με αποτελέσμα να μην μπορέσουμε να απολαύσουμε τον ύπνο μας, μιας και η θερμότητα διαταράσσει τη σωστή θερμοκρασία του οργανισμού. Tώρα λοιπόν ξέρετε που οφείλονται οι αυπνίες σας!

3. Φαινόμαστε… νεότερες! Κι όμως είναι πραγματικότητα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η υψηλή θερμοκρασία σαμποτάρει την παραγωγή της μελατονίνης στον οργανισμό, η οποία είναι η σημαντικότερη ορμόνη κατά του γήρατος. Έτσι, το να διατηρείται το σώμα πιο δροσερό, επιτρέπει στην μελατονίνη να κάνει τη δουλειά της κι εσείς να παραμένετε νέες!

4. Αδυνατίζει! Όταν η θερμοκρασία του σώματος είναι πολύ υψηλή, η κορτιζόλη, η οποία ευθύνεται για το αίσθημα της πείνας στον οργανισμό αυξάνεται, με αποτέλεσμα να ξυπνάτε πεινασμένες. Κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει όταν κοιμάστε γυμνή και άρα η θερμοκρασία σας είναι πιο χαμηλή.
πηγή:lay-out.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου