Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Διπλάσια τα τέλη κυκλοφορίας που έρχονται… σε όσους δεν πλήρωσαν εγκαίρως

Ειδοποιητήρια σε 29.000 με 30.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν κατέβαλαν τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου, οπότε έληξε η σχετική προθεσμία θα αποστείλει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, όσοι δεν κατέβαλαν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας 2013 θα κληθούν με το ειδοποιητήρια να πληρώσουν το αντίτιμο εις διπλούν.

Όσοι από αυτούς δεν συμμορφωθούν θα βρεθούν ενώπιον μεγαλύτερων προβλημάτων καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπλοκάρεται η διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης, η οποία είναι επίσης συνδεδεμένη με το Τaxisnet.

Για όσους δεν ανταποκριθούν στο ειδοποιητήριο το υπουργείο Οικονομικών θεωρείται βέβαιο οτι θα καταφύγει στηνΕλληνική Αστυνομία. Θα παραδώσει στην ΕΛΑΣ τα στοιχεία των οχημάτων για τα οποία δεν καταβλήθηκε τέλος και αυτά θα φορτωθούν στο κινητό πληροφοριακό σύστημα που υπάρχει τα περιπολικά.

Τα πληρώματα των περιπολικών με το πάτημα μερικών πλήκτρων στην οθόνη του συστήματος θα εντοπίζουν τα οχήματα για τα οποία δεν έχει καταβληθεί το τέλος.

Όταν εντοπίζονται θα αφαιρείται επί τόπου η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες και θα βεβαιώνεται και πρόστιμο του ΚΟΚ.
πηγή:lay-out.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου